Welkom op de website van de VSM  

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in dienst te houden. Met veel zorg, geduld en kennis werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens.

Op deze internetpagina's treft u informatie aan over de arrangementen en rijdagen en vindt u informatie en foto's over ons traject en materieel.

Coronavirus

De VSM volgt de richtlijnen van RIVM, naar aanleiding van de laatste berichtgeving heeft de VSM besloten de treindienst tot ten minste 30 juni niet uit te voeren, wij streven er naar om begin juli weer te starten. Wij zullen tijdig communiceren over de daadwerkelijke start van onze treindienst.

Op dit moment zijn er veel onzekerheden over het wel of niet kunnen laten plaatsvinden van grote evenementen in Nederland begin september. De VSM heeft daarom besloten om het grootste stoomtreinfestival van Nederland "Terug naar Toen" op 5 en 6 september niet door te laten gaan.

Het Museumstoomdepot is momenteel ook niet toegankelijk voor publiek.

Met reizigers die reeds kaarten hebben besteld voor rijdagen in april en mei zal de VSM de komende periode contact opnemen, wij verzoeken momenteel geen contact op te nemen met de VSM.

Wij hopen dat iedereen gezond blijft en we zien u graag na deze periode weer terug bij ons op de Koningslijn!

 

Steun de VSM!Steun de VSM!

De VSM houdt zich bezig met het onderhouden van een rijdend spoorwegmuseum, hiervoor heeft de VSM uw steun nodig. Word donateur van de VSM en steun daarmee het onderhoud aan de locomotieven, rijtuigen en alle andere zaken die de VSM rijk is.

Met een minimale bijdrage van € 22,50 per jaar ontvangt u drie keer per jaar ons informatieblad de Koppelstang. Wanneer u een bijdrage van € 35,- of meer doneert ontvangt u naast de Koppelstang tevens een vrijkaart. Deze vrijkaart geeft recht op een treinreis voor één persoon op één van de rijdagen van de VSM.

Klik hier voor meer informatie.

 

Uw eigen stoomtrein?!De mooiste dag van uw leven
Vier uw huwelijk, verjaardag of bijzonder jubileum met uw eigen stoomtrein

Wilt u een onvergetelijk feest op een bijzondere locatie, neem uw gasten dan mee in de stoomtrein. Het sfeervolle plaatje van het rustieke station van Beekbergen, de imposante locomotieven en de karakteristieke rijtuigen vormen een unieke achtergrond.

Er zijn talloze mogelijkheden, bijvoorbeeld een ontvangst met champagne, of we serveren een lekkere kop koffie met een stuk bruidstaart of lekkere bonbon's. Wij verzorgen graag een feestlunch, high-tea of diner voor uw gasten.

Klik hier voor meer informatie.