41 360 op bezoek bij de VSM; 04-05-2009

Op zaterdag 25 april kreeg de VSM bezoek van een excursietrein uit Duitsland. Met maar liefst 900 (!) Duitsers aan boord van de 15 rijtuigen tellende trein kwam de 41 360 vanuit Duitsland naar de Nederlandse grens in Venlo. Omdat in Nederland niet meer met ATB-ontheffing gereden mag worden werd de trein in Venlo opgewacht door de VSM 23 076.

Vanwege diverse buitendienststellingen werd de trein naar Beekbergen gereden via Den Bosch, Nijmegen, Arnhem, Deventer en Apeldoorn. Om rangeerbewegingen met deze enorme trein te vermijden stond in Apeldoorn de VSM 2299 klaar om de trein na binnenkomst direct naar Beekbergen te slepen.

In Beekbergen stond de VSM cateringploeg al klaar met een hamburgerkraam en een heuse biergarten. De beide locomotieven werden in het depot voorzien van water en werden gedraaid voor de terugreis. De 23-er werd tevens voorzien van een nieuwe kolenvoorraad.

De diesellocomotieven 2459 en de 2530 werden voor de terugreis naar Apeldoorn in multiple schakeling voor de trein gezet. Via dezelfde route als de heenreis is de trein van Apeldoorn teruggebracht naar Venlo.

Hieronder een foto impressie.

Foto: Rein van Putten
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Mark van Beek
     
Foto: Mark van Beek
Foto: Remco Pollé
Foto: Gerard van Kruijsbergen
     
Foto: Erik Jansen
Foto: Harry Jansen

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...