De 50 3564 keert terug in de afleveringstoestand van 1940; 22-08-2012

Afgelopen winter is begonnen aan de grote ketelrevisie van de 50 3564. Bijna alle (ongeveer 900) vaste steunbouten zijn vervangen door nieuwe exemplaren. Medio maart waren alle steunbouten geplaatst en was het vastlassen al ver gevorderd.

De ketelrevisie is de aanleiding geweest om een grote wens van de VSM-vrijwilligers in vervulling te laten gaan. De "3564" is de afgelopen maanden teruggebouwd tot het originele uiterlijk van de altbau 50'er zoals deze in 1940 door de Wiener Lokomotivfabrik A.G. werd afgeleverd. Daarbij kreeg ze ook haar originele nummer weer terug, 50 307.
In 1959 werd de altbau 50 307 namelijk omgebouwd door de Deutsche Reichsbahn, de machine werd destijds voorzien van onder andere een modernere ketel.

Foto: Matthijs Kiezebrink
 

Het meest opvallende van de ombouw is wel het opnieuw aanbrengen van de grote windleiplaten, hierdoor heeft ze een totaal ander uiterlijk gekregen. Een veel grotere wijziging betreft het ombouwen van het ketelvoedingswatersysteem.
Vóór de revisie zat voorop de ketel een karakteristieke hoekige mengvoorwarmer, deze is vervangen door een oppervlakte-voorwarmer.

Daarnaast zijn vele onderdelen door de VSM-vrijwilligers vervangen of verplaatst. Afgelopen dinsdag was dan eindelijk het moment aangebroken, voor het eerst sinds lange tijd stond de 50 307 weer onder stoom. Na een succesvolle proefrit is de machine gereed voor Terug naar Toen!
Tijdens Terug naar Toen zijn er unieke treincombinaties te zien, het Nederlands Spoorwegmuseum komt met een historische Nederlandse sneltrein naar de Veluwe!

Hieronder een korte foto impressie. Wilt u meer informatie en foto's over dit project, neem dan een kijkje in de Koppelstang. Bent u nog geen donateur, maar wilt u wel graag de Koppelstang ontvangen? Kijk dan hier voor meer informatie..

Foto: Laura Jeths
Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
     
 
Foto: Arnold Willemsen
Foto: Remco Pollé
 

 
Tekst: Arnold Willemsen en Remco Pollé

Ander nieuws: