Dieselloc 661 gaat rangeren op de Watergraafsmeer; 29-06-2010

Afgelopen winter heeft de 661 weinig dienst gedaan, omdat de accu's het werk niet meer aan konden. In het voorjaar van dit jaar is besloten om de loc geheel na te lopen en op te knappen. Dit had natuurlijk een reden, de gaat rangeren op de Amsterdam Watergraafsmeer. Daar zal hij gaan rangeren met de vakantietreinen van EETC en de treinen van DB Autozug. In de toekomst zullen wij de 661 weer op onze eigen lijn kunnen inzetten.

Nadat de nieuwe accu's waren ingebouwd, kon de loc gekeurd worden. Hij heeft de keuring volledig doorstaan en was weer volledig worden inzetbaar op onze eigen lijn. Aansluitend aan de keuringen zijn er een proefritten gereden naar Loenen om twee goederenwagens voor Hemelvaartsdag op te halen. Op Hemelvaartsdag reed de 661 samen met de 636 enkele goederen pendelritten tussen Beekbergen en Apeldoorn VAM.

Toen de loc was goedgekeurd is er hard gewerkt om de loc geheel na te lopen en een grote onderhoudsbeurt te geven. Er zijn daarna nog geregeld proefritten gereden en heeft hij in de werkplaats Apeldoorn een nieuw rood jasje gekregen.

Begin juni is de 661 teruggekeerd naar Beekbergen om de laatste werkzaamheden te verrichten voordat de loc op transport kon gaan naar de Watergraafsmeer. Inmiddels staat de 661 te genieten van rangeerwerk op de Watergraafsmeer te Amsterdam.

Hieronder volgt een fotoreportage over de afgelopen periode:

     
     
     
     
 
 

Foto's: Martijn Smits en Remco Pollé

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...