Uitbreiding van de Blokkendooscollectie; 10-02-2015

Op 13 januari 2015 werd het 1e klasse Blokkendoosrijtuig A 8508 in Loenen afgeleverd. Dit rijtuig is overgenomen van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Nadat bekend werd dat de SGB afscheid wilde nemen van dit rijtuig zijn enkele VSM-technici naar Goes afgereisd. Bekend was dat het incompleet was, maar de verdere technische staat was onbekend. Tijdens het bezoek bleek dat het casco en de draaistellen in een redelijke staat verkeren, dit wil zeggen: bak en draaistellen zijn in principe restaureerbaar maar dat de volledige inventaris ontbrak.

Vervolgens is een inventarisatie gemaakt van de missende onderdelen die benodigd zijn om het rijtuig weer technisch inzetbaar te kunnen maken. Nu blijkt het belang van jarenlang verzamelen van onderdelen van historisch materieel: de meest essentiële onderdelen die misten bij het rijtuig zijn bij de VSM aanwezig.

Tijdens intern (VSM) overleg, waarbij uitgebreid is gesproken over de opties om het rijtuig weer volledig inzetbaar te maken, is besloten het rijtuig over te nemen. Een belangrijke reden hiervoor is ook het grote historisch belang: het rijtuig heeft de hoogste status in het Nationaal Register van Railmonumenten.

Met de uitbreiding van de VSM collectie met deze 1e klasser beschikt de VSM nu over een complete stam Blokkendoos(tussen)rijtuigen. Naast de vier exemplaren van de 3e klasse, één exemplaar van de 2e klasse en de omgebouwde restauratieblokkendoos (ex 2e klasse). Het geheel zal een mooi historisch beeld vormen van het reizen in het verleden.

De VSM zal niet instaat zijn om alle revisiewerkzaamheden zelfstandig uit te voeren, met name de kosten en het nabouwen van het interieur zal extern uitgevoerd en gefinancierd moeten worden. Voor de VSM is dat een nieuw uitdagend pad welke bewandeld zal moeten gaan worden. Momenteel wordt hier achter de schermen hard aan gewerkt. In een modern tekenprogramma wordt uit de archieftekeningen van het Spoorwegmuseum (waarvoor hartelijke dank) het oude interieur volledig uitgetekend zodat we hier in de toekomst mee aan de slag kunnen.

Voorlopig zal het nog stil blijven rondom dit project, maar zodra er meer bekend is leest u dit op onze website en in De Koppelstang. Bent u nog geen donateur, maar wilt u wel De Koppelstang ontvangen met het meest uitgebreide VSM-nieuws? Klik dan hier voor meer informatie.

Foto's: Pieter Esselink

 

Korte historie van de Aec 8508

Dit Blokkendoosrijtuig is in 1927 gebouwd door Werkspoor Amsterdam waarna het als A 8508 in dienst is genomen. In 1942 is het rijtuig omgebouwd als AB 8508, later weer omgebouwd als B 8508. In 1957 is het rijtuig uit de actieve reizigersdient genomen om dienst te gaan doen als bovenleidingmontagewagen met het nummer 178171.
Na diverse omnummeringen is het uiteindelijk als 3084 9741 618 in 1991 terzijde gesteld, het was daarmee één van de laatste Blokkendozen in "commercieel" bedrijf. In 1995 is de Blokkendoos naar de SGB gegaan als A121 waar het later als A 8508 is omgenummerd.

Sinds februari 2015 is het rijtuig te bewonderen bij de VSM als A 8508. Voor de volledige omnummering verwijzen wij u naar deze website.

 
Tekst: Walter Martina en Arnold Willemsen

Ander nieuws: