VSM uitgeroepen tot "Apeldoorner van het jaar 2015"; 11-01-2016

Met grote trots kunnen wij melden dat de VSM door de Vereniging Oud Apeldoorn is uitgeroepen tot "Apeldoorner van het jaar 2015".

De Vereniging Oud Apeldoorn heeft dit als volgt gemotiveerd: "De treinen en locomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij zijn als toeristische attractie een parel van de Veluwe. Al 40 jaar (1975-2015) maken duizenden mensen jaarlijks de rit Apeldoorn - Dieren en krijgen zij kennis van een onvervalst stukje vervoersgeschiedenis en technisch vernuft uit vroeger tijden. De vele vrijwilligers die de VSM runnen zorgen ervoor dat het materieel tot in de puntjes wordt onderhouden, zodat met het treinpersoneel een veilige reis kan worden gemaakt en zij op die manier velen een dag stoomnostalgie kunnen bieden."

Meer dan vijfhonderd leden van de Vereniging Oud Apeldoorn waren bij de bekendmaking aanwezig, niemand minder dan treinliefhebber en radiopersoonlijkheid Erik de Zwart heeft in een aankondigingsfilmpje de VSM als winnar bekend gemaakt. Uiteraard zijn wij erg blij met deze titel en trots op de waardering die hier uitspreekt voor ons werk.

Hieronder een korte foto-impressie van de uitreiking.

Foto's: Berry de Dreu

 
Tekst: Pieter Esselink

Ander nieuws: