Op stap met de VSM-Borkum-Express; 23-06-2013

In de vroege ochtend van zaterdag 15 juni waren de twee stokers al druk bezig om de 23 076 gereed te maken voor een lange rit naar het noorden van het land.

Vanuit Beekbergen vertrok de 23'er naar Apeldoorn om vanaf daar via Deventer naar Zwolle te rijden. In Zwolle stonden de eerste reizigers al te wachten en niet veel later werd er koers gezet richting de Eemshaven. Ook in Meppel, Hoogeveen, Beilen, Assen, Groningen en Uithuizen konden de reizigers instappen voor deze bijzondere treinverbinding via de Eemshaven naar het Duitse waddeneiland Borkum. Het hele gezelschap vermaakte zich uitstekend. Het uitzicht was het genieten waard en er was genoeg tijd voor een goed gesprek.

Eenmaal aangekomen in de Eemshaven werden de mensen per bus naar de veerboot gebracht. De aanleiding voor deze bijzondere rit was het 125-jarig jubileum van de Borkumer Kleinbahn. Het smalspoortraject op Borkum is bijna 7 kilometer lang en is nog steeds in gebruik voor het vervoer van reizigers van de veerhaven naar het gelijknamige stadje Borkum. De Kleinbahn heeft naast een aantal diesellocomotieven ook een rijvaardige stoomlocomotief.

Aan het begin van de avond was het weer tijd om terug te rijden richting Zwolle. Onderweg genoten de reizigers van een warme maaltijd in onze Wagon-Lits rijtuigen. Rond middernacht kwamen we aan in Zwolle om de laatste reizigers uit te laten stappen. Vervolgens kon onze stoomtrein zijn weg vervolgen naar de thuishaven Beekbergen.

Hieronder kunt u enkele foto's bekijken van deze bijzondere stoomreis naar de Eemshaven.

Foto: Koos Boertjens
Foto: Koos Boertjens
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Koos Boertjens
Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
Foto: Koos Boertjens

 
Tekst: Remco Pollé

Ander nieuws: