Op pad met de VSM-Dordt in Stoom Express; 05-07-2012

In de vroege ochtend van zondag 3 juni waren de 2 stokers al druk bezig om de 23 076 gereed te maken voor de lange rit naar Dordrecht. Even later kwam ook het overige personeel aan in Beekbergen, de trein werd verder klaargemaakt en de rit kon beginnen.

Ruim op tijd vertrok de 23'er naar Apeldoorn, waar de eerste reizigers al stonden te wachten. Nadat de reizigers hun plaatsbewijs hadden gekregen, was het tijd om in te stappen. Niet veel later werd er koers gezet richting Deventer, om zo naar Arnhem te stomen.
In Arnhem stapte het laatste deel van de reizigers in. Na een korte stop ging de reis weer verder richting Dordrecht. Veel reizigers hadden via de website koffie met gebak besteld voor op de heenreis, in onze Wagon-Lits rijtuigen was het dan ook erg gezellig. Het hele gezelschap vermaakte zich uistekend, ze genoten van het uitzicht of hadden onderling een goed gesprek.

Eenmaal aangekomen in Dordrecht was het moment aangebroken dat de reizigers het evenement Dordt in Stoom konden bezoeken. In Dordrecht werd de trein afgerangeerd naar een opstelterrein, daar werd de trein weer klaargemaakt voor de terugreis.

Tegen het eind van de middag was het weer tijd om terug te gaan richting Arnhem en Apeldoorn. Velen genoten toen volop van een uitgebreid 3-gangen diner. Via dezelfde route als op de heenweg stoomden we naar huis.

Hieronder kunt u enkele foto's bekijken van deze bijzondere stoomreis door Nederland.

Foto: Ben Pollé
Foto: Casper Lindenburg
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Hugo Richter
Foto: Rick Dijkstra

 
Tekst: Remco Pollé

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...