Drukte bij de VSM-infraploeg; 23-08-2009

De VSM Infraploeg heeft het afgelopen seizoen niet stilgezeten. Zo werden de perrons in Dieren en Eerbeek verlengd, en is het voorterrein van het Museumstoomdepot in Beekbergen na het weghalen van beide Bolkoprijtuigen helemaal op de schop gegaan.

Perronverlenging Dieren

In mei van dit jaar is het perron verlengd in Dieren. De verlenging vond plaats aan de zijde van Arnhem. Deze verlenging was noodzakelijk geworden omdat de VSM met lange treinen naar Dieren rijdt. Voorheen stond de trein voor de helft langs perron en de andere helft dus niet. Dit gaf onveilige situatieĀ“s van reizigers die dan maar in de ballast uitstapte en niet op perron. De perronverlenging werd afgerond voordat het seizoen begon. De nieuwe perronelementjes zijn geplaatst en opgevuld met zand. Nadat alles is ingeklonken kan het perron verder worden afgewerkt met tegels. Dit zal komend jaar nog gebeuren.

Perronverlenging Eerbeek

Ook in Eerbeek was het perron toe aan verlenging. Het oude perron was veel te kort voor de VSM treinen. Het perron is in beide richtingen verlengd. Richting Dieren loopt het perron nu door tot vlak voor het hek van het naastgelegen transportbedrijf. Richting Loenen is een klein 'eiland'perron gebouwd tussen spoor 1 en spoor 3. De complete hoogseizoenstrein kan nu langs het perron staan.

Voorterrein Museumstoomdepot Beekbergen

Nadat vorig jaar al het oude personeelsverblijf (Bolkop ABC 7301) was verwijderd, was het wachten op het weghalen van het andere bolkoprijtuig dat inmiddels al ruim 33 jaar op dezelfde plek had gestaan. Begin augustus was het dan eindelijk zover,

De VSM infraploeg is daarna direct begonnen met het opruimen van het oude spoor, en het glad maken van het terrein. Bij de draaischijf werden in het verlengde van de huidige loodssporen (spoor 6, 7 & 8) en het toegangsspoor (spoor 55) spoortjes aangelegd om in de toekomst het rangeerwerk te verlichten. De rangeerlocomotief kan dan voortaan aan de andere zijde de schijf weer afrijden, zodat er niet meer gebruik gemaakt hoeft te worden van de lier.

Op de plaats van de oude rijtuigen is nieuwe bestrating aangelegd, zodat het terrein er weer netjes uitziet.

     
     
 

Foto's: Coen Hesp, Kees van Leeuwen

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...