Foto: Koos Boertjens
 
Foto: Remco Pollé

Met stoom naar de Eemshaven; 09-10-2011

In de vroege ochtend van 16 september stond de 23 076 klaar met onze culinaire trein langs het donkere perron in Beekbergen. In Apeldoorn kwamen daar nog eens drie bijzondere rijtuigen van EETC (Euro-Express Treincharter) bij. Die rijtuigen zijn naar Apeldoorn overgebracht door de historische 1252. Het bijzondere aan deze locomotief is dat deze enkele jaren ouder is dan onze 23076. De gehele combinatie van VSM en EETC rijtuigen vertrok achter de 23 076 in de richting van Veendam.

In Veendam werd de loc voorzien van vers water en nieuwe kolen. Naast de voedingsstoffen voor de 23'er, kwamen ook nog eens de gerechten voor het gezelschap aan boord. Niet veel later kwam dan ook het gezelschap aan boord, onder hen was Melanie Schultz van Haegen (Minister van infrastructuur en milieu). De reis ging verder naar de Eemshaven onder het genot van een heerlijk havendiner.

Nadat de vele gasten waren uitgestapt in de Eemshaven zat het er voor de 23 076 nog niet op, de stoomloc kreeg eerst nog even hoog bezoek van onze minister die erg graag een kijkje wilde nemen hoe zo'n stoomloc er nou precies uitzag. Op de loc werd een korte uitleg gegeven hoe het een en ander werkte. Zij vond het heel indrukwekkend en erg bijzonder dat dit door allemaal vrijwilligers in stand word gehouden. Een erg leuke kennismaking met de VSM en de minister. Wij hebben dit als zeer bijzonder ervaren. Na het bezoek op de loc is de trein door het diepst van de nacht via Leeuwarden teruggekeerd naar Apeldoorn. In Apeldoorn werden de rijtuigen van EETC weer achter de 1252 gehangen en ging de VSM trein terug naar het Museumstoomdepot Beekbergen.

Wilt u ook een diesel- of stoomtrein huren? U kunt met uw gezelschap door heel Nederland reizen, maar ook gewoon op onze eigen lijn tussen Apeldoorn en Dieren. Neem eens een kijkje op onze speciale culinaire pagina, zodat wij u ook kunnen verwelkomen in onze stoomtrein voor een onvergetelijke dag!

Op de fotopagina zijn meer foto's te bekijken van deze rit.

Foto: Matthijs Kiezebrink
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Eelco Koppelaar
     
Foto: Gerben Zwart
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Koos Boertjens

Ander nieuws: