Met stoomgeweld naar de Amsterdamse Grachten; 21-05-2011

Op zaterdag 14 mei bracht de 78 468 (Teuto-Express) een Duitse excursietrein van Bad Laer naar Bad Bentheim. In Nederland mag niet meer met een ATB-ontheffing gereden worden, daarom werd de trein in Bad Bentheim opgewacht door de VSM 23 076.

Vanaf Bad Bentheim vertrok de 23 076 om half 10, met ruim 350 Duitsers aan boord van de 7 rijtuigen tellende trein, naar Apeldoorn. In Apeldoorn werd een tussenstop gehouden langs het VSM-perron om de loc te voorzien van vers water. Na een stop van bijna een half uur vertrok de trein weer en reed via Amersfoort en Hilversum naar Amsterdam.

In Amsterdam was het voor het Duitse gezelschap tijd om de binnenstad te gaan verkennen. Ondertussen had de 23 076 nog geen rust... De trein reed door naar Amsterdam Westhaven, aldaar werd de loc voorzien van een nieuwe voorraad kolen en vers water. Tevens werd de loc gedriehoekt zodat de loc weer goed stond voor de terugreis naar Bad Bentheim.

Na een paar uur werden de reizigers weer op gehaald op Amsterdam CS en vertrok de trein niet onopgemerkt via dezelfde route naar Apeldoorn. Daar werd wederom water genomen voor het laatste deel van de reis. Eenmaal in Bad Bentheim aangekomen nam de 78 468 de trein weer over voor het laatste deel van de reis naar Bad Laer. De 23 076 keerde na een lange dag weer terug naar Beekbergen.

Hieronder een korte foto impressie. Een uitgebreid foto verslag is te vinden op de fotopagina.

Foto: Bertus Kers
Foto: Erik Janssen
Foto: Jan Helffer
     
Foto: Bart Gerritsen
Foto: Arne Vermeulen
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Cees Romeijn
Foto: Robin Kersbergen
Foto: Remco Pollé

Ander nieuws: