Gezellige drukte op Hemelvaartsdag; 19-05-2012

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde Hemelvaartsdag (17 mei), tevens Nationale Stoomtreindag. Mede door het mooie weer kwamen er dit jaar weer vele bezoekers een kijkje nemen bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.

Er reden drie stoomlocomotieven (de 23 076, 52 8053 en de 64 415) met reizigerstreinen tussen Apeldoorn-Beekbergen en tussen Beekbergen-Loenen. Naast al dat stoomgeweld reed er dit jaar een bijzondere buurtgoederentrein tussen Beekbergen en Loenen met de historische diesellocomotief 636. Als verassing reed met de goederentreinen ook nog locomotor 225 mee, een zogenaamde rangeerlocomotief.

Foto: Ben Pollé

 
In Beekbergen werden de stoomloc's voorzien van een verse lading kolen en water. De loods kon worden bezichtigd en er kon in de werkplaats een kijkje worden genomen hoe onze vrijwilligers aan het werk waren. Op het perron van Beekbergen was er bovendien nog de gelegenheid om drankjes, ijsjes, hamburgers en braadworsten te kopen om daar vervolgens op het terras lekker van te genieten.
Vele bezoekers hebben ook een kijkje genomen bij het nieuwe stationsgebouw vooraan het depot. Later dit jaar zal dit de nieuwe ingang worden van het Museumstoomdepot.

Zien wij u volgend jaar weer terug op de Nationale Stoomtreindag? En als u niet zolang kunt wachten ... tijdens "Terug naar Toen" is er nog méér te beleven bij de VSM, of kom eens langs op een van onze rijdagen.

Hieronder kunt u enkele foto's bekijken.

Foto: Anouk Brinkman
Foto: Bart Jaspers
Foto: Enrico Scheurs
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Enrico Scheurs
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Andre Pronk
Foto: Remco Pollé
Foto: Ben Pollé

 
Tekst: Remco Pollé

Ander nieuws: