Met stoom en diesel door het hele land; 13-09-2011

Het weekend voor Terug naar Toen zat niemand stil bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Al in de vroege ochtend waren onze medewerkers druk bezig om de loc's en rijtuigen klaar te maken voor de hoofdlijnritten naar Ede-Wageningen en Doetinchem.

Op zaterdag 27 augustus stonden er twee hoofdlijnritten op het programma. Al vroeg in de ochtend vertrokken de 23 071 en 2530 met twee Blokkendozen, het Mitroparestauratierijtuig en de grote Oostenrijker van Beekbergen via Apeldoorn, Amersfoort en Utrecht CS naar Ede-Wageningen. Daar mochten zij zeven maal pendelen tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum. Deze speciale trein reed ter gelegenheid van de Oud Lunterensedag tijdens de Heideweek. Tegen het eind van de dag reden beide machine's weer terug via dezelfde route naar Beekbergen.

Naast de rit naar Ede-Wageningen mochten de 23 076 en 2299 met vier Blokkendozen en een Wagon-Lits afreizen naar de Achterhoek. Even nadat de trein naar Ede-Wageningen was vertrokken gingen ze op pad vanuit Beekbergen via Dieren, Zutphen en Winterswijk naar Doetinchem. Vanaf daar mochten zij vijf keer pendelen tussen Doetinchem en Zevenaar. In Doetinchem organiseerde het Openbaar Vervoersmuseum een stoomweekend. Tegen het eind van de dag vertrok ook deze trein via dezelfde route als de heenweg weer terug naar huis.

Op zondag 28 augustus stonden er ook twee ritten op de programma. De 23 076 en 2299 mochten weer afreizen naar de Achterhoek, maar gingen nu pendelen tussen Doetinchem en Varsseveld.
Op onze eigen lijn mocht de 23 071 de reguliere reizigerstrein naar Eerbeek trekken. Met een bijzondere Cheftrein, voor Joyce Roskam was dit haar examenrit. Ze is met vlag en wimpel geslaagd voor haar examen en mag zich nu de eerste vrouwelijke Cheftrein van de VSM noemen. Wij feliciteren haar van harte met haar nieuwe functie.

Hieronder kunt u een fotoreportage bekijken van al deze ritten tijdens dit bijzondere weekend.

Foto: Sander Clarisse
Foto: Casper Lindenburg
Foto: Ronny Broekgaarden
     
Foto: Frank de Bruycker
Foto: Frank de Bruycker
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Burry van den Brink
Foto: Frank de Bruycker
Foto: Rob van Ee
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Ronny Broekgaarden
Foto: Rudy Blom

Ander nieuws: