Foto: Coen Hesp

Winterdienst bij de VSM-Infraploeg; 26-01-2015

Op zaterdag 24 januari 2015 werd een groot deel van Nederland bedekt onder een laag sneeuw, zo ook op de Veluwe. Voor deze zaterdag stond onderhoud aan het spoor op de planning voor de infraploeg van de VSM.

Op een drietal plaatsen langs de VSM-spoorlijn waren de afgelopen week zogenaamde thermietlassen gezet. Dit houdt in dat bestaande raillassen worden vervangen door thermietlassen. Bij thermietlassen worden de spoorstaven met een mengsel van ijzer en aluminiumpoeder aan elkaar gelast, hierbij is een zeer hoge temperatuur nodig. Het gevolg is wel dat de aan elkaar gelaste spoorstaven langer worden, dit kan gevolgen hebben bij het krimpen en uitzetten van spoorstaven door temperatuursveranderingen. Vandaag ging de infraploeg nieuwe lassen maken in deze verlengde spoorstaven.

De werktrein stond klaar in het Museumstoomdepot, met dit keer dieselloc 2233 als trekkracht. Na een kenmerkende winterse start van de acht-cilinder Stork Superior dieselmotor werden de wissels ontdaan van sneeuw en ijs. Vervolgens kon de werktrein naar de verschillende werklocaties rijden nabij Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Tussendoor was er voor de infraploeg natuurlijk nog wat tijd over voor wat sneeuwpret, een nieuwe infra-medewerker werd geboren...

In Eerbeek werden wederom de wissels sneeuw- en ijsvrij gemaakt zodat de 2233 naar de andere zijde van de trein kon rijden, waarna weer terug gereden kon worden over de winterse Koningslijn. De winterse foto’s spreken voor zich.

Foto: Coen Hesp
Foto: Steven Klunder
Foto: Coen Hesp
     
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
Foto: Steven Klunder
     
 
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
 

 
Tekst: Coen Hesp

Ander nieuws: