Kloksein geplaatst in het Museumstoomdepot Beekbergen; 23-10-2010

Aan het begin van dit jaar kon de VSM een kloksein verwerven. Zo'n toestel wordt ook wel overwegklok genoemd. Samen met perronslagwerken en kamerslagwerken zorgden zij er vroeger voor dat personeel langs de spoorlijn van het vertrek van een trein op een naastgelegen station op de hoogte gesteld werd.

Een kloksein stond bijvoorbeeld bij een overwegpost langs de lijn tussen Loenen en Beekbergen. Er klonken dan 4 slagen als er opgaande trein vertrok (vanuit Loenen) of twee maal vier slagen als er een afgaande trein (vanuit Beekbergen) vertrok. Op- of afgaand liep samen met de kilometerring, die vanuit Dieren naar Apeldoorn loopt. De seinen klonken bij alle posten langs de lijn en ook het volgende station. Het elektrische signaal werd gegeven door het station vanwaar de trein vertrok.
In de jaren 50 verdwenen de klokseinen bij de NS, samen met het verdwijnen van de handbediende overwegen, er zijn er slechts weinig bewaard gebleven. Perronslagwerken op de stations bleven langer bestaan. Soms hingen er twee, voor elke richting een. Op het station Beekbergen hangt al lang een perronslagwerk dat door de stationschef zelf bediend kan worden.

Het VSM kloksein is waarschijnlijk in Noord-Frankrijk gebruikt. Maar het is gebouwd door dezelfde Duitse firma vanwaar de NS haar overwegklokken betrok.
In de VSM hoofdwerkplaats Apeldoorn is het sein helemaal opgeknapt. De infraploeg heeft het sein vlak voor de herfstritten in Beekbergen geplaatst. Het staat tussen spoor 1 en 11 bij het overpad naar de loods zodat het goed bewonderd kan worden. Het is de bedoeling het op de aanwezige bekabeling aan te sluiten zodat het vanuit het stationskantoor bediend kan worden.
Aardig is nog te noemen dat het kloksein betaald is door een aantal VSM-medewerkers. Heit feit dat de VSM dit jaar 35 jaar bestond speelde daarbij ook mee.

   

Foto's: Coen Hesp

Ander nieuws: