Eerste pendelboot bij nieuwe aanlegkade in Dieren; 20-07-2015

Op 14 juli 2015 is het precies 40 jaar geleden dat de Veluwsche Stoomtrein voor het eerst reed tussen Apeldoorn en Dieren. Een jaar later, in 1976 bedacht het management van de stoomtrein om de nostalgische rit over de prachtige Veluwe te combineren met een onvergetelijke vaartocht over de IJssel, daarmee was een nieuw arrangement geboren, de "Veluwe IJssel Boemel". Sinds die tijd vormen de stoomtrein en de boot in de zomermaanden een aantrekkelijke toeristische combinatie die tot een dagje uit kan worden uitgebreid door met het openbaar vervoer weer terug te reizen naar het vertrekpunt.

Veertig jaar na de start van de VSM wordt deze succesvolle samenwerking versterkt door de opening van een nieuwe aanlegvoorziening aan de IJssel in Dieren. Reizigers kunnen nu veiliger en eenvoudiger via de nieuwe IJsselkade overstappen van de rondvaartboot op de wal en vervolgens wandelen naar het station vanwaar de stoomtrein richting Apeldoorn vertrekt.

Deze dagtochten kunnen worden gemaakt van 14 juli tot en met 27 augustus op dinsdag, woensdag en donderdag. Door de combinatie in een andere volgorde te zetten zijn verschillende vertrekplaatsen en tijden mogelijk. Bijvoorbeeld met de boot vanuit Arnhem om 9.30 uur vanaf de Rijnkade of vanuit Zutphen vanaf de IJsselkade om 13.30 uur. Men kan ook beginnen met de stoomtrein vanuit Apeldoorn om 10.15 uur en om 13.45 vanaf het VSM-perron op het NS-station. Rond het middaguur kruisen de boot en de stoomtrein elkaar in Dieren en moeten de reizigers overstappen, ongeveer 15 minuten wandelen. Voor uitgebreid informatie over data en vertrektijden zie onze website en www.dagvaartochten.nl voor meer informatie.

Foto's: Eelco Koppelaar

 
Tekst: VSM

Ander nieuws: