Moderne dieseltreinstellen op de Koningslijn; 30-10-2016

Zaterdag 8 oktober was er op de Koninglijn iets bijzonders te zien. Op de spoorlijn van de VSM waren er op deze dag geen stoomlocomotieven of historische diesellocomotieven te vinden in de rijdende dienst, maar de spoorlijn was toen het domein van vier moderne dieseltreinstellen.

Al deed het verschijnen van de moderne treinstellen de lokale bevolking soms verschrikt doen opkijken, kunnen wij iedereen geruststellen; het waren geen proefritten voor een toekomstige dienstregeling. Tijdens deze dag reden er diverse treinstellen van vier verschillende vervoerders over de Koningslijn ter ere van het 85-jarig bestaan van de NVBS (Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen). De vervoerders Veolia, Arriva en Breng brachten meerdere GTW's naar de Veluwe, Syntus was aanwezig met een zogenaamde Lint'41.

Vanuit de verschillende windstreken konden NVBS-leden met de vervoerders meereizen naar de Koningslijn om vervolgens een afwisselend dagprogramma voorgeschoteld te krijgen. Na een speciale line-up en andere fotomomenten in de ochtend was er in de middag een uitgebreide dienstregeling over de Koningslijn. Leden die een kaartje hadden gekocht konden meerijden en op de meeste stations uitstappen voor een mooie foto, of om over te stappen op een andere trein.
Naast de leden die een kaartje gekocht hadden, waren er langs de baan nog vele andere treinliefhebber te vinden die vele unieke opnames hebben kunnen maken.

Hieronder kunt u een kleine selectie bekijken van de vele foto's die zijn gemaakt.

Foto: Sander Clarisse
Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Remco Pollé
Foto: Eelco Koppelaar

 
Tekst: Eelco Koppelaar

Ander nieuws: