VSM Oostenrijkers naar Westfriesland onder Stoom; 01-06-2010

De collega's van de Museumstoomtram in Hoorn hielden van 13 tot en met 16 mei 2010 het historische themafestival "Westfriesland onder Stoom" over het reizen tussen Hoorn en Medemblik anno 1926. Alle stoomtrams van het museum en vele gasten gingen vanaf Hemelvaartsdag vier dagen lang terug in de tijd.

Om zoveel mogelijk reizigers te vervoeren zou Corus rijtuigen overbrengen naar Hoorn, maar op het laatste moment is het transport ( achter stoomlocomotief 01 1075 van de Stoom Stichting Nederland ) afgelast. De 01 1075 is toen alleen naar het evenement gegaan om voetplaatritten ( ritten waarbij bezoekers op de loc mee kunnen rijden ) op het depot te verzorgen. Als vervanging heeft de Museumstoomtram de Oostenrijkers van de VSM gehuurd. Doordat de rijtuigen tijdens Hemelvaartsdag op onze eigen lijn nodig waren zijn de rijtuigen pas op vrijdagochtend overgebracht naar Hoorn.

Diesellocomotief V100 203-2 genaamd "Jerry" van Volkerrail haalde de B261, B272, B274, B275 en B276 in Beekbergen op om via onder andere Apeldoorn, Amersfoort en Amsterdam CS naar Hoorn te rijden. Daar aangekomen zijn de rijtuigen meteen in de dienst opgenomen om te rijden tussen Hoorn en Medemblik. Zondagavond zijn de rijtuigen weer door Jerry naar Beekbergen terug gebracht.

 

Foto's: Remco Pollé

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...