Opknapbeurt slaapwagen WLAB 054 182; 23-12-2011

Het uiterlijk van onze Mitropa-slaapwagen ging al een tijd langzaam achteruit. Een aantal jaren geleden is al eens begonnen om kleine plekjes bij te werken, maar nu werd het tijd om het rijtuig een complete schilderbeurt te geven in onze Hoofdwerkplaats in Apeldoorn.

Kort nadat de slaapwagen de werkplaats was binnengereden werden de draaistellen al onder de rijtuigbak vandaan gehaald om compleet nagekeken te worden. De wagen werd kaal gemaakt voordat er kon worden begonnen met het aanbrengen van de nieuwe frisse rode kleur. Daarnaast werden ook alle ramen en deuren weer gangbaar gemaakt. Nadat de nieuwe verflaag op de wagen was aangebracht is begonnen om de bestickering weer aan te brengen.

Tijdens de werkzaamheden aan de buitenkant van de wagen zijn ook enkele vrijwilligers de wagen ingedoken. Zij hebben verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Het begon allemaal met een grote schoonbeurt in het rijtuig, waarna zij vele en zeer uiteenlopende werkzaamheden hebben verricht. Zo zijn de vloeren gerepareerd en voorzien van nieuwe vloerbedekking, de wasbakken zijn weer waterdicht gemaakt. Lampen zijn vervangen maar ook de omroepinstallatie is weer werkend gemaakt. Daarnaast zijn ook alle gordijnen opgeknapt en zijn alle bekledingen weer als nieuw. Onze enthousiaste vrijwilligers hebben dan ook vele uren in de wagen doorgebracht.

We zijn erg trots op het eindresultaat. Wilt u dit ook komen bewonderen? Dat kan!
Tijdens onze kerstritten van 26 t/m 28 december zal de Mitropa-slaapwagen meerijden als zitrijtuig in de reguliere stoomtrein. U kunt dan rustig het rijtuig van binnen bekijken en genieten van een schitterende rit over de Veluwe. De dienstregeling van onze kerstritten is hier te vinden.

Hieronder kunt u een korte foto reportage van de opknapbeurt bekijken.

Foto: Joyce Roskam
Foto: Joyce Roskam
Foto: Joyce Roskam
     
Foto: Joyce Roskam
Foto: Frans Hessels
Foto: Frans Hessels

 
Tekst: Joyce Roskam

Ander nieuws: