Revisie WR2855

Al geruime tijd is de VSM bezig met de revisie van WR2855. De wagen wordt van binnen voorzien van een zitgedeelte en een bargedeelte. De originele keuken wordt deels opgeknapt, zodat het rijtuig in de toekomst ook als restauratiewagen in de VSM-treinen dienst kan doen.

Op technisch gebied wordt er ook veel werk verzet aan deze wagen. Zo zijn de draaistellen onder de wagen gehaald. Deze worden momenteel geheel uit elkaar gehaald. Remcilinder worden nagekeken en de rollenlagers worden geïnspecteerd. Na revisie en een grondige schilderbeurt worden de draaistellen weer in elkaar gezet.

Het rijtuig is inmiddels voorzien van een werkend airco en verwarmingsinstallatie. Verder wordt op dit moment het rijtuig voorzien van een, door de VSM zelf ontworpen, stoomverwarmingssysteem. Ook de complete elektra van de wagen wordt geheel onder handen genomen. Zo is er een aggregaat geplaatst, zodat de wagen ook zelfstandig, dus zonder de generatorwagen, dienst kan doen.

In de komende periode zal hard gewerkt worden aan het voltooien van dit rijtuig, zodat deze dit jaar de werkplaats in Apeldoorn kan verlaten en ingezet kan worden in de VSM-treinen.

   

Foto's: Jan Korting

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...