De nieuwe thuisbasis van de 41 241 is bereikt; 31-12-2015

Zoals wij eerder bekend hebben gemaakt is op 30 oktober het overnamecontract getekend van stoomlocomotief 41 241. In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 december is de 41'er aangekomen in het Museumstoomdepot Beekbergen. Voor de VSM, die in 2015 veertig jaar bestaat, is de komst van een nieuwe loc een gebeurtenis die laat zien dat het levende spoorwegmuseum op de Veluwe springlevend en vooral vol ambitie is.

Op zaterdag 19 december vertrok diesellocomotief 2299 vanuit Beekbergen naar de Stoomstichting Nederland (SSN) in Rotterdam om daar de 41'er aan te koppelen. Vanwege ruimtegebrek bij de vorige eigenaar in Oberhausen is de loc in december 2006 overgebracht naar Rotterdam, waar de loc onderdak vond.
Later op de avond vertrok het transport vanuit Rotterdam om uiteindelijk diep in de nacht aan te komen in Beekbergen. In de periode voorafgaand aan dit transport is de loc geheel nagelopen en gereedgemaakt voor dit transport.

Zondagochtend 20 december kwam de rangeerploeg aan in Beekbergen om de 41'er direct in de loods te rangeren, niet veel later werd ook de nachtploeg wakker om dit bijzondere moment mee te maken. Alvorens de loc binnen werd gezet was het tijd om even een foto te maken met een bijpassende tender in het depot Beekbergen.

Blijf onze website in de gaten houden voor het laatste nieuws rondom deze bijzondere overname.

Foto: Edwin Mos
Foto: Edwin Mos
Foto: Edwin Mos
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Jan Verspyck
Foto: Remco Pollé

 
Tekst: Remco Pollé

Ander nieuws: