De "Sinterklaas-Pepernoten-Express" groot succes; 02-12-2010

Op zaterdag 20 en 27 november ging de VSM met heel veel kinderen (en hun ouders) met onze culinaire blauwe rijtuigenstam op pad om samen met Sinterklaas en een heleboel Pieten heerlijke pannenkoeken te eten.

Aan het begin van de reis ging het al meteen helemaal mis, een van de Pieten gaf het vertreksignaal aan de machinist en deze vertrok zonder Sinterklaas! Sinterklaas bleef achter op het perron in Beekbergen zwaaiend naar de kinderen in de trein, alle Pieten renden in paniek door de trein. Gelukkig was een van de VSM medewerkers bereid om Sint met de auto heel snel naar Loenen te brengen waar hij alsnog in kon stappen.
Nadat de Sint een rondje door de trein had gemaakt was het tijd om het pannenkoekenbuffet te openen. Een uurtje later kwam de trein aan in Dieren. Hier reed de locomotief naar de andere zijde van de trein en kreeg iedereen even de tijd om de benen te strekken op het perron. Daarna begon de reis terug naar Beekbergen. Onderweg terug kreeg ieder kind van Sinterklaas een cadeautje, aan de blije gezichten te zien had Sinterklaas precies de juiste dingen uitgezocht. Aangekomen in Beekbergen werd er door Sinterklaas afscheid genomen van de kinderen en was het voor iedereen weer tijd om naar huis te gaan.

Vooraf had Sinterklaas ons een aantal kleurplaten gestuurd om een kleurwedstrijd mee te houden. De winnaars hiervan worden binnenkort bekendgemaakt. Eerst moeten alle ingeleverde tekeningen nog even bekeken worden door de Kleurplatenpiet.

Op de fotopagina is een uitgebreider foto verslag te zien!

     
     

Foto's: Remco Cammenga, Marc Boon en Remco Pollé

Ander nieuws: