Spoorvernieuwingen bij de VSM

De VSM vervangt per jaar een stuk spoor. Dit jaar is 1,3 km spoor vervangen in het bos tussen Halte Immenbergweg en Loenen. Dat wil zeggen dat er nieuwe dwarsliggers in de baan zijn gebracht. De oude houten zijn afgevoerd i.v.m. milieu-eisen. Het stuk bij halte Immenberg in de richting van de Loenense Waterval tot net na de bocht is vervangen.

Daarnaast is ook een groot deel van spoor 2 in Eerbeek vervangen. Het stuk voor het stationsgebouw, vanaf het wissel tot aan de overweg 'Loubergweg' aan de Dierense zijde. Nadat de de dwarsliggers zijn vervangen is er begonnen met het aanbrengen van schone ballast van de nieuwe baan. Daarna komt de `stopmachine` die het geheel uitlijnt en op de juiste hoogte brengt.

   

Foto's: Coen Hesp

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...