Ruim vijfhonderd meter spoorvernieuwing bij de VSM; 13-04-2015

Afgelopen winterperiode stond bij de VSM-infraploeg o.a. in het teken van een spoorvernieuwing. In Eerbeek zijn over een lengte van ruim 550 meter, in samenwerking met Strukton Rail, spoorwerkzaamheden uitgevoerd.

De ombouwtrein van Strukton moest na onderhoudswerkzaamheden worden beproefd, de VSM was hiervoor een uitermate geschikte locatie. Tijdens de werkzaamheden werden de oude houten dwarsliggers vervangen door betonnen exemplaren, de spoorstaven werden niet vervangen. Nadat het spoor was vernieuwd kon met behulp van zogenaamde zelflossers, waarvan er drie binnen de VSM collectie aanwezig zijn, het nieuwe ballast worden gestort. Voordat de stoomtreinen weer over het vernieuwde spoor konden rijden is het spoor op de juiste hoogte gebracht door een stopmachine van Strukton. Als laatste is het ballastbed af gewerkt door de Ballast Afwerk Machine. Voor de komende jaren ligt het spoor in de bossen nabij station Eerbeek er weer keurig bij.

Nadat de spoorwerkzaamheden waren uitgevoerd kon de infraploeg de overweg Doonweg weer opbouwen met betonnen overwegplaten, deze moesten voor de vernieuwing tijdelijk worden verwijderd. Het filmpje geeft in sneltreinvaart een indruk van de spoorwerkzaamheden in Eerbeek.

Foto: Remco Pollé
Foto: Remco Pollé
Foto: Coen Hesp

Hieronder een korte film-impressie van de werkzaamheden:

 
Tekst: Coen Hesp

Ander nieuws: