Laatste stuk spoor tussen Loenen en Eerbeek vernieuwd; 25-04-2012

De spoorlijn Apeldoorn-Dieren is ruim 22 kilometer lang, daarvan beheert de VSM ruim 17 kilometer. Over een lengte van ongeveer 4,5 kilometer zijn de dwarsliggers nog in NS-staat. Daarvan is nu 960 meter, het laatste stuk tussen Loenen en Eerbeek, door aannemer VolkerRail vernieuwd.

Beginnend bij de overweg Broeksweg tot voorbij het bruggetje in de Loenense Beek. Daarbij werd het stuk spoor rond het bruggetje en de overweg Molenallee overgeslagen, dat stuk is onlangs nog vernieuwd. De overwegen Broeksweg en de privé-overweg tussen het bruggetje en station Loenen werden alleen voorzien van een nieuwe bevloering.
De werkzaamheden werden in goed overleg uitgevoerd tussen VolkerRail en de VSM. De infra-ploeg heeft zo'n 6400 klemboutsetjes samengesteld uit in het verleden verzameld tweedehands goed bruikbaar materiaal. Toen er problemen bleken te zijn met levering van dubbeldwarsliggers hebben we snel zelf dubbeldwarsliggers van rughellingplaten voorzien.

Medio maart werd het spoor door VolkerRail gestopt en afgewerkt. Aansluitend heeft de infra-ploeg alle lasplaten van deze vernieuwing nagezien en van nieuwe veren voorzien.
De komende jaren moet er nog een klein stuk spoor tussen Beekbergen en Loenen en twee stukken spoor tussen Eerbeek en Dieren worden vernieuwd.

Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
Foto: Erik Janssen
     
Foto: Coen Hesp
Foto: Erik Janssen
Foto: Coen Hesp
     
 
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
 

 
Tekst: Bart Jaspers

Ander nieuws: