De avonturen van Thomas bij zijn Veluwsche vrienden; 18-06-2013

Thomas de Stoomlocomotief is samen met de Dikke Controleur en de machinist op de Veluwe geweest van 7 t/m 9 juni.

Het begon al in Engeland, onderweg naar de boot kwamen de Dikke Controleur en de machinist erachter dat de spoorkaarten kwijt waren geraakt. Na goed zoeken werden deze toch nog gevonden. Toen ze samen met Thomas de boot af wilden gaan bleek dat Thomas zeeziek was geworden, gelukkig kwamen ze nog net op tijd aan bij de VSM.

Na de vermoeiende reis viel Thomas naast zijn Veluwsche vrienden in slaap. Toen hij wakker werd wist hij niet wat hij zag, alle stoomvrienden stonden buiten en binnen lag een groot blauw speelkleed met allemaal houten treintjes.
Buiten ontmoette hij kleine treintjes die alleen konden kinderen konden vervoeren, Thomas had zoiets nog nooit gezien. Ook werd Thomas gevraagd of hij geschminkt wilde worden en een ballon mee wilde nemen.

Thomas keek op de klok en zag dat hij snel naar Loenen moest stomen (voor één weekend omgetoverd Sodor), maar onderweg kwam hij spelende kinderen tegen en schrok zich een ongeluk. In Sodor zaten de kinderen, die door twee Veluwsche vriendjes van Thomas al waren gebracht, samen met de Dikke Controleur al op Thomas te wachten. De machinist vertelt het verhaal aan de kinderen, ook diesel was erg geschrokken onderweg en helpt met opruimen! Alle kinderen weten nu dat spelen op het spoor niet mag. Daarna mochten alle kinderen, pappa's en mamma's nog even samen met Thomas, de Dikke Contoleur en de machinist op de foto.
Aan het eind van de dag is Thomas erg moe. Helaas moest hij na drie dagen op de Veluwe weer naar huis en heeft afscheid genomen van zijn Veluwsche vrienden. Misschien tot de volgende keer!

Hieronder kunt u enkele foto’s van dit evenement bekijken.

Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Eelco Koppelaar
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Eelco Koppelaar
     
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Remco Pollé
Foto: Eelco Koppelaar
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Remco Pollé

 
Tekst: Saskia Al en Remco Pollé

Ander nieuws: