Revisie toilet B261 met topstuk afgerond; 04-02-17

Na jaren er aan gewerkt te hebben is de revisie van het toilet van de B 261 met een topstuk afgerond. Van de Ostenreichse Bundesbahn (ÖBB) is een nieuwe toiletbril overgenomen. Een van onze medewerkers was deze zomer met vakantie in Wenen. Tijdens het toiletbezoek in een elektrisch treinstel van de serie 4020 bleek dat de toiletten voorzien zijn van dezelfde toiletbrillen als in onze Oostenrijkers.
De brillen van de Oostenrijker hebben een speciaal model dat afwijkt van alle standaard brillen. De oude bril had al redelijk wat slijtagesporen, maar vervanging is lastig. Na de vakantie is er dan ook meteen contact met de OBB opgenomen of de VSM niet een 2e hands toiletbril over kon nemen. Na wat contact over en weer bleek dat nog mogelijk te zijn. Niet een 2e hands bril, maar een gloednieuwe! Ondanks dat het de B261 al 60 jaar oud is en al 30 jaar niet meer bij de OBB in dienst is, zijn er dus nog steeds passende toiletbrillen op voorraad bij de ÖBB technische Services. Met het plaatsen van de nieuwe bril is de jarenlange revisie van het toilet van de B261 met een topstuk afgerond.

Wilt u meer informatie over dit project, neem dan een kijkje in de Koppelstang. Bent u nog geen donateur, maar wilt u wel graag de Koppelstang ontvangen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Foto: Aat Builtjes

Ander nieuws: