VolkerRail zomerdagen; 25-08-2011

Spooraannemer VolkerRail benaderde de VSM of wij wilden meewerken aan hun jaarlijkse personeelsdagen. Overdag zou al het personeel kennis maken met het brede palet van diensten dat het bedrijf biedt.

Gekozen werd voor de locatie Loenen. Klapstuk was dat iedereen in ploegjes van 10 man samen een dwarsligger zou steken op het spoor richting Eerbeek. Alles met de hand, goed voor de teambuilding.
Na een inleiding gingen de kersverse ploegjes naar de oude dwarsliggers. Een onvergetelijk gezicht, zoveel mensen aan het werk op zo'n kort stukje spoor.
Onder leiding van de bedrijfseigen spoorbouwers, die nauwkeurig over de 60 ploegjes verdeelt waren, werden met de hand de oude houten verwijderd en de nieuwe gestoken. Met de aanwezige stopmachine werden de houten gestopt en was het spoor weer veilig berijdbaar.

Geluncht werd in de stoomtrein naar Apeldoorn, waarbij de nieuwe ervaringen nog eens uitgewisseld konden worden. Terug in Loenen ging men in groepjes langs de demonstraties die verschillende afdelingen van Volker hadden opgezet.
Zo werden in spoor 1 de korte vorig jaar gelegde UIC-spoorstaven met Termiet lassen tot langere lengtes 'gesmeed'. Op spoor 3 was een stukje bovenleiding geplaatst en kon men met een bovenleidingmontagewagen dit bekijken. De mobiele werkplaats was aanwezig en de voordelen van dit concept konden bezien worden. De mobiele stomplasmachine liet zien hoe in korte tijd korte stukken UIC-spoorstaven aaneengeregen kunnen worden. De afdeling Inspectation liet zien hoe zij voorop loopt met technieken om kabels door te meten. Ook het inmeten en controleren van spoor kon mee gemaakt worden. Er werden met termietlaswerk overgangen tussen UIC en NP spoorstaven gemaakt. En aan de hand van demonstratieopstellingen kon men zien wat er komt kijken bij het bedienen van een wissel of wat er achter de installatie van een moderne AHOB overweg zit.

Al met al geslaagde dagen die in prettige en intensieve samenwerking tussen VolkerRail en de VSM georganiseerd zijn. U begrijpt dat ook de VSM infra-ploeg haar handen vol gehad heeft bij de organisatie (normaal worden er voor gezelschappen alleen treinen gereden en is er een horeca-inspanning). Maar het resultaat stemde zeer tevreden.

In de Koppelstang zal uitgebreid stil worden gestaan bij deze zomerdagen. Bent u nog geen donateur, maar wilt u wel graag de Koppelstang ontvangen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Hieronder kunt u enkele foto's bekijken van de VolkerRail zomerdagen.

Foto: Arnold Willemsen
Foto: Arnold Willemsen
Foto: Coen Hesp
     
Foto: Arnold Willemsen
Foto: Arnold Willemsen
Foto: Arnold Willemsen
     
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
Foto: Arnold Willemsen
     
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp

Ander nieuws: