VSM 35 - Corus express; 07-06-2010

Op zaterdag waren de VSM'ers al druk bezig om de "VSM 35 - Corus Expresse" klaar te maken. De blokkendozen en de blauwe trein werden van binnen en buiten schoongemaakt. De 23'ers werden nagekeken, gepoetst en opgestookt.

In de vroege zondagochtend van 30 mei waren de eerste mensen al druk aan het werk om de trein klaar te stomen. Om kwart voor tien vertrok de Corus Express naar Apeldoorn om de mensen daar te verwelkomen. De trein vertrok iets over half elf vanuit Apeldoorn. Onder luid gefluit vertrok de stoomtrein bestaande uit de 23 071 en 23 076 ( met de tenders tegen elkaar ) de blokkendozen en de gehele blauwe trein. Het eerste stuk van de reis liep over het langste traject zonder tussenstations naar Amersfoort. In Amersfoort werd de trein technisch nagelopen, om daarna door te rijden richting Amsterdam. Vanaf Amersfoort konden de reizigers die een lunch hadden besteld daarvan genieten, de andere reizigers konden hun lunchpakket ophalen in de restauratiewagen.

Iets voor Amsterdam CS werd de trein stilgezet om het overige verkeer te laten passeren. Nadat het sein weer op groen was gesprongen trokken de 23'ers de trein langzaam op richting het station. Onder de kap van Amsterdam CS heeft de Corus Express van zich laten horen en de wachtende reizigers vreemd laten kijken! Onder luid gefluit reed de stoomtrein verder richting Haarlem en Uitgeest. In Uitgeest liepen de 23'ers om, en zo reed de Corus Express terug naar Beverwijk.

Aangekomen op het terrein van de hoogovens nam de eigen stoomtrein van de Corus Stoom IJmuiden ( CSY ) het over. In de trein kregen de reizigers uitleg over alle gebouwen die langs het spoor stonden. Halverwege de rit werd er ook nog gestopt om de benen te strekken en om een foto van de trein te kunnen maken. Daar stond ook nog een dieselloc van de CSY die op weg was met een ketelwagen met water voor de 23'ers. Onze 23'ers konden het terrein niet op, omdat de boogstralen niet geschikt zijn voor grote locomotieven als de Baureihe 23'ers.

Terug gekomen op het hoofdterrein van Corus stapten de reizigers weer over op de VSM trein om terug te keren richting Apeldoorn. Onderweg konden de reizigers die een diner hadden besteld genieten van het drie-gangen diner. De rit reed via dezelfde route terug.

Nadat iedereen in Apeldoorn de trein had verlaten reed de trein verder richting Beekbergen, waar de rest van de avond nog druk gewerkt werd om de gehele trein weer schoon te maken.

Wij bedanken alle reizigers die mee zijn geweest voor hun enthousiasme!

Hieronder een foto impressie:

Foto: Andre Brauns
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Ben Pollé
     
Foto: Eelco Koppelaar
Foto: Ben Pollé
Foto: Dick Jansen Venneboer
     
Foto: Arjen Verlaan
Foto: Erwin Nieuwenhuis
Foto: Andre Brauns
     
Foto: Andre Brauns
Foto: Erwin Nieuwenhuis
Foto: Arjen Verlaan
     
Foto: Remco Pollé
Foto: Arjen Verlaan
Foto: Remco Pollé
     
Foto: Arjen Verlaan
Foto: Erwin Nieuwenhuis
Foto: Casper Lindenburg
     
 
 
Foto: Ben Pollé
 
 

Omdat onze machinisten geen wegbekendheid hebben op het hoofdnet, moet er een Pilot aanwezig zijn op de locomotief. Wilt u lezen wat onze Pilot over de Corus Express te zeggen heeft? Lees verder...

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...