De VSM 35 jaar; 18-07-2010

35 jaar geleden, in het voorjaar van 1975 werd door een kleine groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. In datzelfde voorjaar werden de eerste rijtuigen en de eerste stoomlocomotief (94 055-1) opgeknapt. In de afgelopen tijd is de VSM uitgegroeid tot een echt spoorwegbedrijf uit de jaren 50!

De VSM wordt gerund door een groot aantal enthousiaste en vakbekwame vrijwilligers. Met veel zorg, geduld en kennis werken zij aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Via interne opleidingen wordt de kennis doorgegeven aan de jongere generatie.

Op onze verjaardag reed de 23 076 de hoogseizoenstrein naar Eerbeek. Daarnaast reed de 64 415 een extra gezelschapstrein van Beekbergen naar Apeldoorn via Eerbeek. De laatste slag van de hoogseizoenstrein werd door beide locomotieven gereden. Later op de avond reed de 636 nog met een gezelschap naar Apeldoorn.

Wij blijven ons uiteraard verder inzetten voor het behoud van het mooie materieel en hopen, dat u dat blijvend zult belonen met uw bezoek.

 

Foto's: Remco Pollé

Ander nieuws:

Een stoomtrein huren? Dat kan!

Huur eens een stoomtreinUw eigen stoomtrein
Er zijn veel redenen om een trein te huren. U wilt met uw personeel een uitstapje maken, of u wilt van uw huwelijk een onvergetelijke en romantische dag maken. Voor gelegenheden als deze, of voor bijvoorbeeld een jubileum of zilveren bruiloft kan onze stoomtrein als decor en vervoermiddel dienen. Lees verder...