Al 36 jaar stoomtreinen bij de VSM; 29-07-2011

14 juli 1975... Toen werd er door een kleine groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. In datzelfde voorjaar werden de eerste rijtuigen en de eerste stoomlocomotief (94 055-1) opgeknapt. In de afgelopen tijd is de VSM uitgegroeid tot een echt spoorwegbedrijf uit de jaren 50!

De VSM wordt gerund door een groot aantal enthousiaste en vakbekwame vrijwilligers. Met veel zorg, geduld en kennis werken zij aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Via interne opleidingen wordt de kennis doorgegeven aan de jongere generatie.

Op onze verjaardag reed de feestelijk versierde 52 8053 twee keer de hoogseizoenstrein naar Eerbeek. Daarnaast reed de 64 415 een extra trein ten behoeve van filmopnamens. De laatste slag van de hoogseizoenstrein werd door de 64 415 gereden. Later op de avond reed de 52 8053 nog dinertrein vanuit Dieren.

Wij blijven ons uiteraard verder inzetten voor het behoud van het mooie materieel en hopen, dat u dat blijvend zult belonen met uw bezoek.
U kunt de VSM steunen door donateur te worden van de VSM en steun daarmee het onderhoud aan locomotieven, rijtuigen en alle andere zaken die de VSM rijk is. Klik hier voor meer informatie hoe u donateur kunt worden.
Ook kunt u de VSM helpen middels het kopen van één of meer obligaties à €200,- per stuk. Klik hier voor meer informatie over de obligatielening.

     

Foto's: Ben & Remco Pollé

Ander nieuws: