De VSM stoomt ook in de zomer, 13-07-2012

Beleef de tijd van vroeger in het Museumstoomdepot

Ook deze zomer kunt u bij de VSM van verschillende arrangementen (in combinatie met de stoomtrein) gebruik maken, zoals een ritje met een historische autobus, varen over de IJssel of breng een bezoek aan het Museumstoomdepot.

Let op!Kijkt u vooral goed in de rijdagenkalender wanneer u van een arrangement gebruik kunt maken!

De stoomtrein rijdt in de periode van maandag 8 juli t/m vrijdag 23 augustus elke doordeweekse dag, dus niet in het weekend. In deze periode rijden wij niet iedere dag naar Dieren, op sommige dagen rijden we maar tot Eerbeek!

Veluwe-Bus-Boemel
De Veluwe-Bus-Boemel rijdt iedere dinsdag, woensdag en donderdag in de periode van 9 juli t/m 22 augustus.

In aansluiting op de stoomtrein rijdt een historische autobus van de "Stichting Veteraan Autobussen" langs enkele historische attracties, zoals papierfabriek "De Middelste Molen, zorgboerderij "De Groote Modderkolk", de Tullekensmolen en het Ford-museum in de Ruitersmolen.
Voor dit arrangement is reserveren verplicht, omdat het aantal zitplaatsen in de bus beperkt is. Lees verder...

Het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvalleiVeluwe-IJssel-Boemel
De Veluwe-IJssel-Boemel vaart elke doordeweekse ochtend van dinsdag 16 juli t/m donderdag 15 augustus met uitzondering van vrijdag 19 juli en vrijdag 9 augustus.

De Veluwe bekijken vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Daar stapt u over van spoor op water en vaart u van Dieren over de kronkelende IJssel naar de historische stad Zutphen, zeker een bezoek waard. Het prachtige rondje wordt compleet met de ARRIVA-trein van Zutphen naar Apeldoorn die ieder half uur vanuit Zutphen vertrekt. Dit rondje is ook te beginnen in Beekbergen of Zutphen. Lees verder...

Museumstoomdepot
Tijdens iedere rijdag van de VSM kunt u gebruikt maken van dit arrangement. Let op: Kijk goed in de dienstregeling wanneer er 40 minuten wordt gestopt in Beekbergen.

Reizen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij betekent reizen in een andere tijd en dus stapt u in een andere wereld! Tijdens uw stoomreis krijgt u bij station Beekbergen alle gelegenheid om het interessante stoomdepot van de VSM te bezoeken. Neem ook een kijkje in het onlangs geopende stationsgebouw met een restauratie en een souvenirshop. Lees verder...

Een historische reis over de VeluweStoomtreinreis
Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Naast bovenstaande arrangementen is het ook mogelijk om een enkele reis of een retour reis te maken met de stoomtrein. Voor de dienstregeling kunt u op een gekleurde dag in de rijdagenkalender klikken, daarna verschijnt de dienstregeling van de betreffende dag. Lees verder...
 

Wij wensen u alvast een goede reis!

 
Tekst: Remco Pollé
Bovenste foto: Jonneke Groenewold
Middelste foto: Paul Boersma
Onderste foto: Eric Dankbaar

Ander nieuws: