De Veluwsche rijdt weer over de Koningslijn, 16-07-2014

Beleef de tijd van vroeger in het Museumstoomdepot

Ook deze zomer kunt u bij de VSM van verschillende arrangementen (in combinatie met de stoomtrein) gebruik maken, zoals een ritje met een historische autobus, varen over de IJssel en de Rijn of breng een bezoek aan het Museumstoomdepot. Natuurlijk kunt u ook genieten van alleen de treinreis met een dagkaart voor de stoomtrein.

Let op!Kijkt u vooral goed in de rijdagenkalender wanneer u van een arrangement gebruik kunt maken!

De stoomtrein rijdt in de periode van 13 juli t/m 31 augustus iedere doordeweekse dag en op zondagen, dus niet op zaterdag.

Veluwe-IJssel-Boemel
De Veluwe-IJssel-Boemel vaart iedere dinsdag, woensdag en donderdag in de periode van 15 juli t/m 28 augustus.

De Veluwe bekijken vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Daar stapt u over van spoor op water en vaart u van Dieren over de kronkelende IJssel naar de historische stad Zutphen, zeker een bezoek waard. Dit rondje is ook te beginnen in Beekbergen of Zutphen. Nieuw dit jaar is dat u ook met de boot in Arnhem kunt beginnen of eindigen. Lees verder...

Historisch Rondje Veluwe
Het Historisch Rondje Veluwe rijdt iedere dinsdag, woensdag en donderdag in de periode van 15 juli t/m 28 augustus.

Het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvalleiIn aansluiting op de stoomtrein rijdt een historische autobus van de "Stichting Veteraan Autobussen" langs enkele historische attracties, zoals papierfabriek "De Middelste Molen, de Tullekensmolen en het Ford-museum in de Ruitersmolen.
Voor dit arrangement is reserveren verplicht, omdat het aantal zitplaatsen in de bus beperkt is. Lees verder...

Vale Ouwe tocht
Nieuw in 2014 is de Vale Ouwe tocht, deze rijdt iedere dinsdag, woensdag en donderdag in de periode van 15 juli t/m 28 augustus.

In aansluiting op de stoomtrein rijdt een historische autobus van de "Stichting Veteraan Autobussen" langs `t Veluws Zandsculpturenfestijn. Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creƫren jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen in Garderen op de Veluwe.
Voor dit arrangement is reserveren verplicht, omdat het aantal zitplaatsen in de bus beperkt is. Lees verder...

Sportieve E-step GPS-ontdekkingstocht
Nieuw in 2014 is de E-step GPS-ontdekkingstocht, deze tocht is iedere dinsdag, woensdag en donderdag in de periode van 15 juli t/m 28 augustus mogelijk.

In Eerbeek wordt u opgevangen door een medewerker van de Veluwe Specialist die u wegwijs maakt in dit sportieve arrangement. Op deze E-step van de "Veluwe Specialist" kunt u staand of zittend genieten van een sportieve tocht over de Veluwe. Met deze E-step komt u op de mooiste plekjes, tijdens deze tocht kun je volop genieten van terrasjes, bezienswaardigheden en de natuur.
Voor dit arrangement is reserveren verplicht, omdat het aantal E-steps beperkt is. Lees verder...

Stoomtreinreis
Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Naast bovenstaande arrangementen is het ook mogelijk om een enkele reis of een retour reis te maken met de stoomtrein. Voor de dienstregeling kunt u op een gekleurde dag in de rijdagenkalender klikken, daarna verschijnt de dienstregeling van de betreffende dag. Lees verder...

Een historische reis over de VeluweMuseumstoomdepot
Reizen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij betekent reizen in een andere tijd en dus stapt u in een andere wereld! Tijdens uw stoomreis krijgt u tijdens de groene dienstregeling bij station Beekbergen alle gelegenheid om het interessante stoomdepot van de VSM te bezoeken. Neem ook een kijkje in het onlangs geopende stationsgebouw met een restauratie en een souvenirshop. Lees verder...

Wij wensen u alvast een goede reis!

 
Tekst: Remco Pollé
Bovenste foto: Sander Clarisse
Middelste foto: Jonneke Groenewold
Onderste foto: Remco Pollé

Ander nieuws: