Het stoomseizoen gaat weer van start!; 29-03-2013

De kolen gaan op het vuur. De stoomspanning stijgt tot maximaal 16 bar. Stoom lekt hier en daar door de poriën van het zwarte ros. De stoomfluit galmt door het landschap. Dan is het zover, de machinist zet het zwarte gevaarte in beweging. De Paasritten op zondag 31 maart en maandag 1 april kunnen beginnen!

De VSM-ers zijn zoals altijd weer extra druk geweest in de wintermaanden. Stoomlocomotieven en rijtuigen zijn onder handen genomen en zelfs bijna anderhalve kilometer spoor werd vernieuwd. Alles is weer op orde zodat het stoomtreinseizoen van 2013 van start kan gaan. Het begint met vroege Paasritten, op 31 maart en 1 april. Het "stoomt" dan volop tussen Apeldoorn en Eerbeek. De vertrektijd in Apeldoorn is 10.45 uur, vanaf station Beekbergen om 11.05 uur.

Op de terugreis naar Apeldoorn wacht de stoomtrein ongeveer 45 minuten bij het museumstation Beekbergen. Voor jong en oud de gelegenheid sfeer te proeven in het unieke stoomdepot. Terug in de tijd waarin de stoomtrein nog domineerde. Rangeren, kolen en water laden, de enorme collectie historisch materieel, een kijkje op de stoomlocomotief, de reiziger beleeft het allemaal.

En als het nog steeds koud is buiten? Dan gaat gewoon de stoomverwarming aan!

Klik hier voor de nieuwe dienstregeling en de tarieven.

 
Tekst: Paul van Buuren
Kleine foto: Pascal Pasman
Grote foto: Erik Janssen

Ander nieuws: