De VSM op bezoek bij de SSN Stoomdagen; 23-10-2012

De collega's van de SSN (Stoom Stichting Nederland) in Rotterdam hielden in het weekend van 20 en 21 oktober 2012 hun stoomdagen. Er reden speciale pendeltreinen tussen het Stoomdepot van de SSN (Rotterdam Noord Goederen) en het station van Gouda.

De 23 071 van de VSM vertrok al op de vroege zaterdagmorgen vanuit Beekbergen naar Zuid-Holland, samen met het Mitropa-slaaprijtuig. Via de route Dieren, Arnhem, Utrecht werd het Stoomdepot van de SSN bereikt.
De SSN reed met drie van hun eigen stoomlocs, de 01 1075, de 65 018 en de 8811. De sneltreinlocomotieven van de serie 01 en de tenderlocomotieven van de serie 65 reden net zoals onze loc uit de serie 23 hun vaste diensten bij onze oosterburen in Duitsland. De drie-assige rangeerlocomotief 8811 werd in opdracht van het Britse War Department gebouwd om gebruikt te worden door het invasieleger voor de bevrijding van het vasteland van Europa. Daarnaast heeft deze loc nog een lange periode voor de NS gereden in de regio’s Nijmegen, Venlo en Rotterdam.

Op zondagavond ging de VSM trein weer naar huis via dezelfde route als de heenweg. Wij bedanken de SSN voor hun gastvrijheid!

Hieronder kunt u een paar foto's bekijken.

Foto: Erwin Nieuwenhuis
Foto: Michel van den Wollenberg
Foto: Arne Vermeulen

 
Tekst: Remco Pollé

Ander nieuws: