De VSM op bezoek bij de ZLSM stoomtreindagen; 10-08-2014

De collega's van de ZLSM (Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij) in Simpelveld hielden in het weekend van 12 en 13 juli 2014 hun jaarlijkse stoomtreindagen. De treinen werden ingezet op het traject van Wijlre via Simpelveld naar Kerkrade en op de aftakking naar het Duitse Vetschau.

De 23 076 en de 52 3879 van de VSM vertrokken al op vrijdagochtend vanuit Beekbergen om tegen het begin van de avond in Zuid-Limburg aan te komen. De reis ging via Dieren, Nijmegen en Den Bosch naar Eindhoven waar water genomen waarna via Roermond, Heerlen en Valkenburg de Miljoenenlijn werd bereikt.

Op zaterdagochtend lag er voor onze grijze, zoals de VSM’ers deze machine noemen, nog een bijzondere taak te wachten. Voor de spoorwegliefhebbers had de ZLSM een uniek VIP-programma samengesteld waarin onze machine de hoofdrol speelde. Eén van deze onderdelen was een foto-goederentrein, de grijze heeft zich van haar beste kant laten horen met deze goederentrein want de exhaustslagen waren enkele kilometers verderop nog te horen.

Wij willen de ZLSM bedanken voor hun gastvrijheid!

Hieronder een korte foto-impressie van de stoomtreindagen:

Foto: Henk Dam
Foto: Henk Dam
Foto: Tim Hamers
     
Foto: Dick Davelaar
Foto: Remco Pollé
Foto: Tim Hamers

 
Tekst: Remco Pollé

Ander nieuws: