Tijd voor nieuwe dwarsliggers voor wissel 3; 04-04-2017

In de afgelopen wintermaanden heeft de infraploeg van de VSM niet stilgezeten. In twee maanden tijd werd wissel 3 in Beekbergen geheel in eigen beheer onder handen genomen. Wissel 3, ja die voor het stationsgebouw ligt. De houten dwarsliggers waren aan vervanging toe, echter was het ijzerwerk nog goed van kwaliteit. Onderdelen zoals het puntstuk en de spoorstaven konden weer worden hergebruikt.

Nadat het wissel gedemonteerd was kon het cunet worden uitgegraven om de nieuwe dwarsliggers op hun plek te leggen. Deze dwarsliggers zijn eerder al uitgezocht zodat precies de goede maten op de juiste locatie konden worden gelegd, alles is gedaan aan de hand van technische tekeningen. Toen eenmaal de dwarsliggers op hun plek lagen konden de nieuwe gaten met een handige oude dwarsliggerboormachine op de juiste plaatsen worden geboord om al het ijzerwerk weer te kunnen bevestigen.Om het wissel weer geheel vast te zetten zijn er ruim 300 gaten geboord, een flinke klus voor onze vrijwilligers.

Uiteindelijk moest het wissel op de juiste hoogte komen te liggen, we willen niet hebben dat het spoor niet vlak ligt. Nadat de hoogte was bepaald kon het ballast worden aangebracht en worden onderstopt met oude NS-trilnaalden zodat het wissel er nu weer strak bij ligt! Kortom, klaar voor het aankomende seizoen welke van start gaat in het Paasweekend.

Foto: Frits Veldhuis
Foto: Rick Peters
Foto: Frits Veldhuis
     
Foto: Coen Hesp
Foto: Coen Hesp
Foto: Steven Klunder
     
 
Foto: Rick Peters
Foto: Frits Veldhuis
 

 
Tekst: Coen Hesp

Ander nieuws: