Zoeken naar object
Vul het serie nummer in van het object (vul het objectnummer in zonder spaties of voorvoegsels)
Er is geen object met het opgegeven nummer gevonden.
Vul het (serie)nummer in van een stoomtrein of een ander object.
Of kies één van onderstaade objecten:
Stoomlocomotieven
Diesellocomotieven
Collectie

Object paginatitel

Korte inleiding over het object. Om snel een beeld te vormen van het object. Bijvoorbeeld info leeftijd, etc. Het plaatje hierboven daar als check zodat de gebruiker weet dat het goede object voor zich heeft.

De locomotieven van de baureihe 23 waren personentrein locomotieven van de Deutsche Bundesbahn en was bedoeld als vervanger voor de locomotieven uit de Pruisische serie P8. Vanaf 1950 zijn er 105 exemplaren van de nieuw ontworpen serie gebouwd. Deze locomotiefserie was de laatste die voor de DB gebouwd is, om precies te zijn, is de 23 105 de laatst gebouwde DB stoomloc (1959).

Serie x van het object

Locomotief # Status
Serienummer 1 bedrijfsvaardig
Serienummer 2 bedrijfsvaardig

Collectie

Foto's

Collectie

Tijdlijn

1980
....
Collectie

Technische gegevens

Baureihe 23 algemeen

Baureihe 23, einheitslocs
Inzet Personentreinen en lichte sneltreinen
Type aanduiding P 35.17
Bouwtype 1'C1'h2
Seriegrootte 105

Loopwerk

Baureihe 23, einheitslocs
Inzet Personentreinen en lichte sneltreinen
Type aanduiding P 35.17
Bouwtype 1'C1'h2
Seriegrootte 105
Dig. ansichtkaart

Kies een van de foto's om een digitale ansichtkaart te gaan maken.

ansichtkaart effect
ansichtkaart effect
ansichtkaart mailen

email uw digitale ansichtkaart

De volgende ansichtkaart wordt gemaild:

* zijn verplicht

ansichtkaart twitteren
ansichtkaart opslaan

U kunt de ansichtkaart opslaan door de foto 2 seconden ingedrukt te houden

Omgevinginformatie
Locatie pagina
Zoek de verschillen
0
0
Foto

Open erf de Groote Modderkolk

Er wonen en werken namelijk ook tien volwassenen met een verstandelijke beperking op de Groote Modderkolk. Dagelijks komen nog ongeveer 15 mensen met een verstandelijke beperking naar De Groote Modderkolk.

De Stichting Verdandi biedt deze mensen een zinvolle tijdsbesteding op de boerderij en de landerijen.

In de boerderijwinkel annex theeschenkerij zijn producten van eigen bodem te koop, zoals zelf verbouwde biologische groenten, ansichtkaarten, zelfgemaakte jams en siropen.

Foto's

Loenen

Loenen een dorp in de gemeente Apeldoorn. Loenen bestaat uit twee delen, die in het verleden onder de namen Lona en Sulvalda bekend waren. Deze namen stammen al uit 838.

Loenen was tot 1818 een zelfstandige gemeente, waarna het gevoegd werd bij de gemeente Apeldoorn. Van 2 juli 1887 tot 1 augustus 1950 beschikte Loenen over Station Loenen, een spoorwegstation aan de spoorlijn Dieren - Apeldoorn. Direct hiernaast ligt het voormalige mobilisatiecomplex Veldhuizen.

Foto's

Apeldoorn

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland, en de twaalfde stad van Nederland. Apeldoorn ontwikkelde zich pas in de laatste honderd jaar tot een van de grootste plaatsen van het land en heeft nooit stadsrechten gehad.

Apeldoorn staat tegenwoordig bekend om zijn stadsparken en zijn 'groene' karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw.

Tegenwoordig is Apeldoorn vooral bekend door de reclames van Centraal Beheer (even Apeldoorn bellen) en door attracties als Apenheul, Koningin Julianatoren, de VSM en Nationaal Museum Paleis Het Loo. Verder is Apeldoorn het stedelijk middelpunt van Nederlands grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied, de Veluwe.

Foto's

Ereveld Loenen

Het Ereveld Loenen is een erebegraafplaats gelegen in Loenen, die op 18 oktober 1949 door H.K.H. Prinses Wilhelmina werd geopend. Er liggen ongeveer 3600 Nederlandse slachtoffers.

De inrichting van dit ereveld is zeer kenmerkend. De graven liggen in rijen langs paden die slingeren door een bosgebied met een totale oppervlakte van 17 hectare. Ook zijn er geen rechtopstaande stenen of kruisen te vinden. Elk graf heeft een liggende witte steen van uniform formaat en achter iedere steen staat voor zover bekend de geschiedenis van de overleden persoon.

Op het ereveld liggen niet alleen militairen, maar ook veel verzetsstrijders, politieke gevangen, Engelandvaarders en slachtoffers van gedwongen tewerkstelling in nazi-Duitsland.

Foto's

Middelste molen

De Middelste Molen is de enige papierfabriek in Nederland die in oude staat bewaard gebleven is. Aan de Loenense Molenbeek wordt al sinds 1622 papier geproduceerd op waterkracht en stoom.

De papiermolen is gelegen aan de Loenense beek, en sinds 1868 ook aan het toen gegraven Apeldoorns kanaal. De beek wordt onder het kanaal door geleid. Eeuwenlang stonden er twee Middelste Molens. In 1886 brandden ze alle twee tot de grond toe af, een jaar later werd de huidige fabriek gebouwd.

Tot 1960 produceerde De Middelste Molen op traditionele wijze allerlei soorten papier, al ging dat niet allemaal meer met waterkracht. Toen de fabriek om economische reden werd stilgelegd trad al snel verval in.

De Middelste Molen is de enige werkende papierfabriek in Nederland die nog door waterkracht wordt aangedreven. De productie van papier gebeurt er zowel machinaal als handmatig. Het productieproces is in bijna 400 jaar nauwelijks veranderd.

Foto's

Ruitersmolen

De Ruitersmolen is een watermolen op de Beekbergse beek in Beekbergen.

In 1606 stichtte Marten Orges de voorganger van de huidige molen, dit was een papiermolen. Later werd ook op de andere oever een papiermolen gebouwd. Beide molens stonden bekend als de Ruitersmolens. In 1843 werd een molen verbouwd tot korenmolen met twee raderen. De papiermolen brandde in 1864 af.

In 1954 kwam de Ruitersmolen tot stilstand. Hij raakte langzaam in verval, totdat de Stichtingen Hoogeland en Hullenoord de molen van de gemeente kochten en het tot restauratie kwam. In 1985 was de restauratie voltooid.

Op de eerste verdieping van de molen worden demonstraties papierscheppen verzorgd, terwijl op de begane grond op vrijwillige basis graan wordt gemalen.

Foto's

Watervallen van de Vrijenberger Spreng

De Watervallen van de Vrijenberger Spreng zijn de grootste twee watervallen van Nederland en liggen nabij de Gelderse plaats Loenen.

De Vrijenbergse Spreng werd aan het einde van de 19e eeuw gegraven, zodat het waterpeil van het Apeldoorns Kanaal op peil kon worden gehouden. Vanwege het grote hoogteverschil in de spreng, werden er twee watervallen aangelegd. Op deze wijze werd een te sterke stroming voorkomen.

Foto's

Lieren

Lieren is een dorp dat dichtbij het dorp Beekbergen ligt en valt onder de gemeente Apeldoorn.

Het dorp ontvangt veel inkomsten door toerisme, via de campings in de buurt van het dorp. Daarnaast zorgt de VSM voor veel toeristen, vooral tijdens het jaarlijkse evenement Terug naar Toen. De naam van het station is: Station Beekbergen, omdat Lieren vroeger een deel van Beekbergen was, maar tegenwoordig ligt het station geografisch gezien in Lieren.

In Lieren staan twee kerken, een van de Oud-Gereformeerde gemeente en een van de Protestantse Kerk in Nederland.

Foto's

Beekbergen

Beekbergen is een plaats op de Veluwe, gelegen ten zuiden van Apeldoorn. In het zomerseizoen verdrievoudigt de bevolking ongeveer door de vele campings en vakantieparken die in de bossen om Beekbergen gelegen zijn.

Beekbergen is ontstaan in de vroege middeleeuwen en was tot halverwege de 20e eeuw een klein boerendorp met een kerk, een paar herbergen en sinds de 17e eeuw ook een paar papiermolens. Na de Tweede Wereldoorlog is Beekbergen sterk gegroeid en heeft het toerisme zich sterk ontwikkeld.

Beekbergen ligt aan de rand van natuurgebieden, zoals de Loenermark, het Beekbergerwoud en het Spelderholt. In en om Beekbergen bevinden zich veel zorginstellingen, onder meer bejaarden/verzorgingshuis, "De Vier Dorpen", en het oudste verpleeghuis van Nederland (Het Zonnehuis).

Foto's

Laag Soeren

Laag-Soeren is een van de dorpen behorende tot de gemeente Rheden. Laag-Soeren ligt aan de zuidoostrand van de Veluwezoom.


"Huis Laag Soeren" is onderdeel van een achttiende-eeuws landgoed. In de negentiende eeuw werd hier een badinrichting gevestigd voor geneeskrachtige baden. Dit kuuroord was het eerste in Nederland en kreeg internationale bekendheid.

Aan de sprengenbeken waren vroeger verschillende water aangedreven papiermolens gevestigd. Later werden deze watermolens omgebouwd tot wasserij. Buiten het dorp ligt de Elsberg, een 90 meter hoge heuvel met op de top een natuurobservatiepost met uitzicht op het in de ijstijden ontstane landschap.

Tijdlijn

1887
Op 2 juli 1887 werd het stations gebouw in Laag Soeren geoepend
1935
In 1935 krijgt het station een nieuwe naam, van "Station Soeren" naar "Station Laag-Soeren"
1950
Op 1 augustus 1950 werd het stationsgebouw in Laag Soeren gesloten
1970
Het stationsgebouw werd, 20 jaar na sluiting, gesloopt

Foto's

Dieren

Dieren is een plaats in de gemeente Rheden. Dieren ligt ingeklemd tussen de heuvelachtige bossen van de Veluwezoom en de rivier de IJssel.

Het dorp wordt doorsneden door de spoorlijn Arnhem-Zutphen en de drukke provinciale weg N348. Ook komt het zuidelijke stuk van het Apeldoorns kanaal er op de IJssel uit.

Dieren ligt aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom en biedt de mogelijkheid tot het maken van urenlange wandelingen en fietstochten. Prinsen hadden hier hun jachtdomein. Een markant punt is de Carolinaberg met haar 14 lanen.

Foto's

Eerbeek

Eerbeek is de grootste kern van de gemeente Brummen. Tot 30 jaar geleden was Brummen zelf de grootste kern.

Al in 1046 wordt de naam Eerbeek genoemd, al was het toen nog als Erbeke. Dit was oorspronkelijk de naam van de beek die nu de Eerbeekse Beek heet. Later is de naam voor de beek de naam van het dorp geworden.

Eerbeek heeft vooral bekendheid gekregen door de papierindustrie. In de 17e eeuw werden papiermolens gebouwd, ten behoeve van de kloosters in Arnhem die behoefte hadden aan papier voor hun leerlingen. Het schone water van vooral de Eerbeekse beek was hierbij van belang. Tegenwoordig zijn te Eerbeek diverse papier- en kartonverwerkingsbedrijven gevestigd.

Het toerisme is in Eerbeek van belangrijke economische betekenis. Het dorp trekt toeristen vanwege de bosrijke omgeving: Eerbeek grenst aan de Veluwezoom.

Foto's

Zutphen

Zutphen is een stad (Hanzestad) aan de rivier de IJssel. In de zomermaanden bestaat hier de mogelijkheid om te starten met het arrangement "Veluwe-IJssel-Boemel", een combinatie tussen salonboot, stoomtrein en NS-trein.

De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar. In die tijd is het uitgegroeid van een Germaanse nederzetting, via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu. De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad.

Foto's

Station Apeldoorn

Station Apeldoorn (Apd) is het centrale station van Apeldoorn. Het werd in gebruik genomen op 15 mei 1876 met de opening van het traject Amersfoort - Apeldoorn - Zutphen.

Deze spoorlijn was deel van de door de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HSM) aangelegde Oosterspoorweg. Deze lijn, geopend tussen 1874 en 1878, verbond Amsterdam via Amersfoort en Zutphen met Winterswijk, van waaruit een verbinding was met Duitsland.

Het station van Apeldoorn is niet gelijk aan een van de standaardstations, maar heeft wel gelijkenis met in die periode gebouwde stations. Het bestaat uit een hoog middengedeelte met twee lagere korte zijvleugels.

In verband met een grootschalige opknapbeurt van het stationsplein vanaf 2004 kwam het voortbestaan van het stationsgebouw in het geding. Na vele protesten is uiteindelijk van sloop afgezien. De linker zijvleugel werd gesloopt in verband met de aanleg van de voetgangerstunnel en is later weer opgebouwd.

Tijdlijn

1876
Het stationsgebouw is gebouwd in opdracht van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij
1977
Het historische interieur, waaronder de koninklijke wachtkamer, is gesloopt
1991
De VSM krijgt een nieuw perron op de plek waar de stoomtrein vandaag de dag nog steeds stopt
2004
Het stationsgebouw is vernieuwd, de linkervleugel is daarbij opnieuw opgebouwd en de rest is volledig gestript

Foto's

Station en Museumstoomdepot Beekbergen

Station Beekbergen (Bbg) is een voormalig spoorwegstation te Lieren bij Beekbergen aan de spoorlijn Dieren - Apeldoorn en is momenteel de thuishaven van de VSM. Als regulier station was het in gebruik van 2 juli 1887 tot 1 augustus 1950.

Het station heeft een uitgebreid depot dat is voorzien van alle gemakken, zoals onder andere een draaischijf en een kolenkraan.

Dit stations ontwerp werd Standaardtype KNLS genoemd en werd voor diverse spoorwegstations gebruikt in de jaren '80 van de 19e eeuw. De architect was K.H. van Brederode. Het stationstype is in drie soorten ingedeeld, waarbij dit station viel binnen het type KNLS 2e klasse.

Tijdlijn

2000
Het perron in Beekbergen is geheel vernieuwd
2002
Het interieur van het stationskantoor is teruggebracht in originele staat

Foto's

Station Loenen

Station Loenen (Lnn) is een voormalig station in Loenen, aan de spoorlijn Dieren - Apeldoorn. Het was in gebruik van 2 juli 1887 tot 1 augustus 1950. Tegenwoordig staan hier veel goederenwagens van de VSM opgesteld.

Dit stations ontwerp werd Standaardtype KNLS genoemd en werd voor diverse spoorwegstations gebruikt in de jaren '80 van de 19e eeuw. De architect was K.H. van Brederode. Het stationstype is in drie soorten ingedeeld, waarbij dit station viel binnen het type KNLS 3e klasse

Tijdlijn

1887
Op 2 juli 1887 werd het stations gebouw in Loenen geopend
1905
Het stationsgebouw krijgt een 2e verdieping, geschikt gemaakt voor de treindienst
1950
Op 1 augustus 1950 werd het stationsgebouw in Loenen gesloten
1980
Het stationsgebouw werd, 30 jaar na sluiting, gesloopt

Foto's

Station Eerbeek

Station Eerbeek (Ebk) is een voormalig spoorwegstation in Eerbeek aan de spoorlijn Dieren - Apeldoorn. Het station was in gebruik van 2 juli 1887 tot 1 augustus 1950.

Dit stations ontwerp werd Standaardtype KNLS genoemd en werd voor diverse spoorwegstations werd gebruikt in de jaren '80 van de 19e eeuw. De architect was K.H. van Brederode. Het stationstype is in drie soorten ingedeeld, waarbij dit station viel binnen het type KNLS 3e klasse.

Tijdlijn

1905
Het stationsgebouw krijgt een 2e verdieping, geschikt gemaakt voor de treindienst
1950
Op 1 augustus 1950 werd het stationsgebouw in Eerbeek gesloten
1984
De laatste goederentrein vertrekt, ironisch genoeg getrokken door een VSM-stoomlocomotief

Foto's

Station Dieren

Station Dieren (Dr) is het spoorwegstation in Dieren, gelegen aan de spoorlijn Arnhem - Zutphen (de zogenaamde IJssellijn).

Dit stationsontwerp werd Standaardtype KNLS genoemd en gebruikt voor diverse spoorwegstations in de jaren '80 van de 19e eeuw. De architect was K.H. van Brederode. Het stationstype is in drie soorten ingedeeld, waarbij dit station viel binnen het type KNLS 2e klasse.

Tijdlijn

1865
Op 2 februari 1865 werd het stations gebouw in Dieren geopend
1944
Het stationsgebouw werd gesloopt vanwege oorlogsschade
1935
Op 30 mei 1935 krijgt het station een nieuwe naam, van "Station Dieren-Doesburg" naar "Station Dieren"
1985
De VSM krijgt een nieuw perron op de plek waar de stoomtrein vandaag de dag nog steeds stopt
2009
De sporen van de VSM worden volledig vernieuwd

Foto's

23 071

De locomotieven van de baureihe 23 zijn de laatst gebouwde stoomlocomotieven voor de Deutsche Bundesbahn. Vanaf 1950 zijn er 105 exemplaren van deze serie gebouwd als vervanger voor de locomotieven uit de Pruisische serie P8. Ze deden voornamelijk dienst in het reguliere personenvervoer en lichte sneltreinen.

Deze naoorlogse machine werden van allerlei 'moderne snufjes' voorzien zoals gelaste frames, ketels en tenders, een centrale smeerpers en een zogenaamde Heizdampf-regler.

Tot en met de 23 052 werden de locomotieven uitgevoerd met glijlagers, de latere locomotieven kregen rollenlagers (inclusief koppel- en drijfstanglagers). Verder waren alle locomotieven voorzien van de zogenaamde wendezug-steuerung, waarbij de machines in trek-duw-combinaties konden rijden.

De VSM 23-ers

Locomotief Status
23 071 bedrijfsvaardig
23 076 bedrijfsvaardig

23 076

De locomotieven van de baureihe 23 zijn de laatst gebouwde stoomlocomotieven voor de Deutsche Bundesbahn. Vanaf 1950 zijn er 105 exemplaren van deze serie gebouwd als vervanger voor de locomotieven uit de Pruisische serie P8. Ze deden voornamelijk dienst in het reguliere personenvervoer en lichte sneltreinen.

Deze naoorlogse machine werden van allerlei 'moderne snufjes' voorzien zoals gelaste frames, ketels en tenders, een centrale smeerpers en een zogenaamde Heizdampf-regler.

Tot en met de 23 052 werden de locomotieven uitgevoerd met glijlagers, de latere locomotieven kregen rollenlagers (inclusief koppel- en drijfstanglagers). Verder waren alle locomotieven voorzien van de zogenaamde wendezug-steuerung, waarbij de machines in trek-duw-combinaties konden rijden.

De VSM 23-ers

Locomotief Status
23 071 bedrijfsvaardig
23 076 bedrijfsvaardig

44 1085

De Baureihe 44 is een driecilinder goederentreinlocomotief. Ze is ontworpen om treinen van 1200 ton over middelgebergtes te rijden, of treinen van 600 ton over steile spoorwegen.

De eerste 10 machines zijn in 1926 gebouwd. Tussen 1926 en 1949 zijn er in totaal 1989 locomotieven dit type gebouwd. Deze locomotieven reden goederentreinen tot en met de aflossing door diesel en elektrisch aangedreven locomotieven.

Vanwege hun enorme afmetingen en kracht verbruikten de locomotieven veel kolen en water. Om het voor het personeel makkelijker te maken is vanaf 1958 begonnen om een aantal locomotieven om te bouwen naar oliestook, zware stookolie diende dan als brandstof.

De VSM 44-ers

Locomotief Status
44 1085 buiten dienst
44 1593 bedrijfsvaardig

44 1593

De Baureihe 44 is een driecilinder goederentreinlocomotief. Ze is ontworpen om treinen van 1200 ton over middelgebergtes te rijden, of treinen van 600 ton over steile spoorwegen.

De eerste 10 machines zijn in 1926 gebouwd. Tussen 1926 en 1949 zijn er in totaal 1989 locomotieven dit type gebouwd. Deze locomotieven reden goederentreinen tot en met de aflossing door diesel en elektrisch aangedreven locomotieven.

Vanwege hun enorme afmetingen en kracht verbruikten de locomotieven veel kolen en water. Om het voor het personeel makkelijker te maken is vanaf 1958 begonnen om een aantal locomotieven om te bouwen naar oliestook, zware stookolie diende dan als brandstof.

De VSM 44-ers

Locomotief Status
44 1085 buiten dienst
44 1593 bedrijfsvaardig

50 0073

Vanaf 1939 werden locomotieven van de Baureihe 50 gebouwd, deze behoren tot de meest succesvolle locomotieven van de Deutsche Reichsbahn. Tot 1948 zijn er in totaal 3164 machines van deze serie gebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog zorgden de Baureihe 50, samen met de Baureihe 44, lange tijd voor het goederenvervoer. Ook werden de 50-ers ingezet voor passagiersvervoer.

Het grootste deel van de aanwezige 50-ers in het voormalige Oost-Duitsland werden vanaf 1958 omgebouwd. De locomotieven kregen een nieuwe ketel met o.a. een nieuwe voorwarmer en groter verwarmd oppervlak.

De 50 0073 op, dit is de enige bedrijfsvaardige olie gestookte locomotief bij de VSM. Deze locomotief, oorspronkelijk de 50 3666, is bij de vorige eigenaar en is daar omgebouwd tot oliestoker. Om deze reden heeft de VSM haar omgenummerd naar 50 0073. De laatst gebouwde oliestoker was namelijk de 50 0072.

De VSM 50-ers

Locomotief Status
50 0073 bedrijfsvaardig
50 3520 buiten dienst
50 307 bedrijfsvaardig
50 3654 bedrijfsvaardig
50 3681 buiten dienst

50 307

Vanaf 1939 werden locomotieven van de Baureihe 50 gebouwd, deze behoren tot de meest succesvolle locomotieven van de Deutsche Reichsbahn. Tot 1948 zijn er in totaal 3164 machines van deze serie gebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog zorgden de Baureihe 50, samen met de Baureihe 44, lange tijd voor het goederenvervoer. Ook werden de 50-ers ingezet voor passagiersvervoer.

Het grootste deel van de aanwezige 50-ers in het voormalige Oost-Duitsland werden vanaf 1958 omgebouwd. De locomotieven kregen een nieuwe ketel met o.a. een nieuwe voorwarmer en groter verwarmd oppervlak.

In 2012 is deze machine teruggebouwd tot het originele uiterlijk van de altbau 50'er, zoals deze werd afgeleverd. Zo zijn niet alleen de nummers veranderd van 50 3564 naar 50 307, zo zijn ook de grote windleiplaten teruggebouwd en is de mengvoorwarmer verwijderd en de oppervlaktevoorwarmer ingebouwd.

De VSM 50-ers

Locomotief Status
50 0073 bedrijfsvaardig
50 3520 buiten dienst
50 307 bedrijfsvaardig
50 3654 bedrijfsvaardig
50 3681 buiten dienst

50 3654

Vanaf 1939 werden locomotieven van de Baureihe 50 gebouwd, deze behoren tot de meest succesvolle locomotieven van de Deutsche Reichsbahn. Tot 1948 zijn er in totaal 3164 machines van deze serie gebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog zorgden de Baureihe 50, samen met de Baureihe 44, lange tijd voor het goederenvervoer. Ook werden de 50-ers ingezet voor passagiersvervoer.

Het grootste deel van de aanwezige 50-ers in het voormalige Oost-Duitsland werden vanaf 1958 omgebouwd. De locomotieven kregen een nieuwe ketel met o.a. een nieuwe voorwarmer en groter verwarmd oppervlak.

De VSM 50-ers

Locomotief Status
50 0073 bedrijfsvaardig
50 3520 buiten dienst
50 307 bedrijfsvaardig
50 3654 bedrijfsvaardig
50 3681 buiten dienst

52 3879

De Baureihe 52 is een goederentreinlocomotief die is afgeleid van de serie Baurheihe 50.

Door de oorlogsomstandigheden was er behoefte om een grote hoeveelheid robuuste, simpele, snel en goedkope locs te bouwen. Bepaalde onderdelen verdwenen waar andere voor in de plaats kwamen. De tender werd zo gefabriceerd dat deze zelfdragend is (dit bespaart een frame) en zorgt voor een groot laadvermogen.

Deze constructie liet voor- en achteruit een snelheid van 80 km/h toe. In oorlogen heb je niet overal draaischijven voorhanden. De constructie was vaak zo simpel, dat ook niet-gespecialiseerde bedrijven onderdelen konden maken.

Deze locomotief is gedeeltelijk teruggebouwd naar zijn oorspronkelijke staat. De 52 3879 heeft nog zijn oorspronkelijke geklonken ketel.

De VSM 52-ers

Locomotief Status
52 3879 bedrijfsvaardig
52 532 buiten dienst
52 8010 buiten dienst
52 8053 bedrijfsvaardig
52 8091 buiten dienst
52 8139 in revisie

52 532

De Baureihe 52 is een goederentreinlocomotief die is afgeleid van de serie Baurheihe 50.

Door de oorlogsomstandigheden was er behoefte om een grote hoeveelheid robuuste, simpele, snel en goedkope locs te bouwen. Bepaalde onderdelen verdwenen waar andere voor in de plaats kwamen. De tender werd zo gefabriceerd dat deze zelfdragend is (dit bespaart een frame) en zorgt voor een groot laadvermogen.

Deze constructie liet voor- en achteruit een snelheid van 80 km/h toe. In oorlogen heb je niet overal draaischijven voorhanden. De constructie was vaak zo simpel, dat ook niet-gespecialiseerde bedrijven onderdelen konden maken.

Deze locomotief is gedeeltelijk teruggebouwd naar zijn oorspronkelijke staat. De 52 3879 heeft nog zijn oorspronkelijke geklonken ketel.

De VSM 52-ers

Locomotief Status
52 3879 bedrijfsvaardig
52 532 buiten dienst
52 8010 buiten dienst
52 8053 bedrijfsvaardig
52 8091 buiten dienst
52 8139 in revisie

52 8053

De Baureihe 52 is een goederentreinlocomotief die is afgeleid van de serie Baurheihe 50.

Door de oorlogsomstandigheden was er behoefte om een grote hoeveelheid robuuste, simpele, snel en goedkope locs te bouwen. Bepaalde onderdelen verdwenen waar andere voor in de plaats kwamen. De tender werd zo gefabriceerd dat deze zelfdragend is (dit bespaart een frame) en zorgt voor een groot laadvermogen.

Deze constructie liet voor- en achteruit een snelheid van 80 km/h toe. In oorlogen heb je niet overal draaischijven voorhanden. De constructie was vaak zo simpel, dat ook niet-gespecialiseerde bedrijven onderdelen konden maken.

De VSM 52-ers

Locomotief Status
52 3879 bedrijfsvaardig
52 532 buiten dienst
52 8010 buiten dienst
52 8053 bedrijfsvaardig
52 8091 buiten dienst
52 8139 in revisie

52 8091

De Baureihe 52 is een goederentreinlocomotief die is afgeleid van de serie Baurheihe 50.

Door de oorlogsomstandigheden was er behoefte om een grote hoeveelheid robuuste, simpele, snel en goedkope locs te bouwen. Bepaalde onderdelen verdwenen waar andere voor in de plaats kwamen. De tender werd zo gefabriceerd dat deze zelfdragend is (dit bespaart een frame) en zorgt voor een groot laadvermogen.

Deze constructie liet voor- en achteruit een snelheid van 80 km/h toe. In oorlogen heb je niet overal draaischijven voorhanden. De constructie was vaak zo simpel, dat ook niet-gespecialiseerde bedrijven onderdelen konden maken.

De VSM 52-ers

Locomotief Status
52 3879 bedrijfsvaardig
52 532 buiten dienst
52 8010 buiten dienst
52 8053 bedrijfsvaardig
52 8091 buiten dienst
52 8139 in revisie

52 8139

De Baureihe 52 is een goederentreinlocomotief die is afgeleid van de serie Baurheihe 50.

Door de oorlogsomstandigheden was er behoefte om een grote hoeveelheid robuuste, simpele, snel en goedkope locs te bouwen. Bepaalde onderdelen verdwenen waar andere voor in de plaats kwamen. De tender werd zo gefabriceerd dat deze zelfdragend is (dit bespaart een frame) en zorgt voor een groot laadvermogen.

Deze constructie liet voor- en achteruit een snelheid van 80 km/h toe. In oorlogen heb je niet overal draaischijven voorhanden. De constructie was vaak zo simpel, dat ook niet-gespecialiseerde bedrijven onderdelen konden maken.

De VSM 52-ers

Locomotief Status
52 3879 bedrijfsvaardig
52 532 buiten dienst
52 8010 buiten dienst
52 8053 bedrijfsvaardig
52 8091 buiten dienst
52 8139 in revisie

64 415

De Baureihe 64 zijn het moedertype van de Baureihe 24 en 86. De machine is ontworpen in 1926.

De locomotieven van het Baureihe 64 zijn gebouwd door verschillende locomotievenbouwers uit Duitsland. De 64 krijgt als bijnaam de 'Bubikopf'. De loc wordt op verschillende depots ingezet. Deze loc was een van de weinigen die nog in de plandampf (in vaste dienstregeling) reed.

De VSM 64-er

Locomotief Status
64 415 bedrijfsvaardig

80 036

De Baureihe 80 behoren tot de eenheids-rangeerlocomotieven van de Deutsche Reichsbahn. Haar inzet was voornamelijk het rangeren van locomotieven en treinen op grote stations.

In totaal zijn er maar 39 locomotieven van dit type gebouwd, maar wel door maar liefst vier fabrikanten. Met de ontwikkeling van de Baureihe 80 (een relatief zuinige en eenvoudige locomotief) wilde men de kosten van het rangeren zo laag mogelijk houden.

Tot 1977 hebben enkele machines, waaronder de VSM-80 036, dienst gedaan in het Ruhr-gebied als fabriekslocomotieven van de RAG (Ruhrkohle AG).

De VSM 80-er

Locomotief Status
80 036 in revisie

TKp 23

Deze serie locomotieven wordt bij de firma Henschell in Kassel (Duitsland) ontworpen voor de toenmalige vestiging in Polen.

De loc was vroeger bedoeld voor de industrie. De Poolse aanduiding TKp betekent Goederentreinloc (T), Tenderloc (K), 4 assen (p). De locomotieven worden ook wel Slask genoemd. Dit is de Poolse vertaling van Schlesien.

De VSM TKp-ers

Locomotief Status
TKp 23 bedrijfsvaardig
TKp 5353 buiten dienst

116

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan kleine en snel beschikbare locomotieven voor rangeerwerk. Na een tweetal prototypes is de eerste serie locomotoren ontstaan.

Deze locomotoren beschikten over een benzinemotor en werden bediend vanaf de treeplank.
Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Oersik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

218

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan een kleine en snel beschikbare locomotief voor rangeerwerk. Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen.

Dit werd de serie 200/300, welke vanaf 1934 dienst deden op de Nederlandse sporen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Sik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90. ARBO-wetgeving zorgde ervoor dat de locomotoren als onveilig werden bestempeld en veel machines werden buiten dienst gesteld.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

225

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan een kleine en snel beschikbare locomotief voor rangeerwerk. Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen.

Dit werd de serie 200/300, welke vanaf 1934 dienst deden op de Nederlandse sporen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Sik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90. ARBO-wetgeving zorgde ervoor dat de locomotoren als onveilig werden bestempeld en veel machines werden buiten dienst gesteld.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

265

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan een kleine en snel beschikbare locomotief voor rangeerwerk. Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen.

Dit werd de serie 200/300, welke vanaf 1934 dienst deden op de Nederlandse sporen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Sik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90. ARBO-wetgeving zorgde ervoor dat de locomotoren als onveilig werden bestempeld en veel machines werden buiten dienst gesteld.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

289

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan een kleine en snel beschikbare locomotief voor rangeerwerk. Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen.

Dit werd de serie 200/300, welke vanaf 1934 dienst deden op de Nederlandse sporen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Sik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90. ARBO-wetgeving zorgde ervoor dat de locomotoren als onveilig werden bestempeld en veel machines werden buiten dienst gesteld.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

309

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan een kleine en snel beschikbare locomotief voor rangeerwerk. Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen.

Dit werd de serie 200/300, welke vanaf 1934 dienst deden op de Nederlandse sporen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Sik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90. ARBO-wetgeving zorgde ervoor dat de locomotoren als onveilig werden bestempeld en veel machines werden buiten dienst gesteld.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

321

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstond de behoefte aan een kleine en snel beschikbare locomotief voor rangeerwerk. Na enkele jaren is besloten om een grotere en sterkere versie van deze locomotoren te laten bouwen.

Dit werd de serie 200/300, welke vanaf 1934 dienst deden op de Nederlandse sporen. De machines kregen, door het mekkerende geluid van de fluit, al snel de bijnaam Sik.

Oorspronkelijk werden alle machines voorzien van een groene kleur. In de jaren 70 is dit de geel/grijze NS-huisstijl geworden. De sikken werden gebruikt voor lichte rangeerklussen tot de jaren 90. ARBO-wetgeving zorgde ervoor dat de locomotoren als onveilig werden bestempeld en veel machines werden buiten dienst gesteld.

De VSM serie 100/200/300

Locomotief Status
116 buiten dienst
218 bedrijfsvaardig
225 bedrijfsvaardig
265 bedrijfsvaardig
289 bedrijfsvaardig
306 bedrijfsvaardig
309 bedrijfsvaardig
321 bedrijfsvaardig

532

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog had de NS een groot tekort aan materieel. Voor de rangeerwerkzaamheden kwamen vanuit Engeland een aantal.

De NS waren erg tevreden over deze locomotieven en bestelden nog eens een aantal locomotieven. De locomotiefserie kende bijnamen als 'Bakkie' of 'Hippel'.

De eerste serie locomotieven hadden alleen een rem voor de locomotief, wat bij zwaardere treinen wel eens problemen opleverde. Daarna werden de locomotieven dan ook uitgerust met een compressor en een rem voor de hele trein. De locomotieven met deze installatie werden nog voor de aflevering en indienststelling omgenummerd naar de 600-serie.

De VSM serie 500/600

Locomotief Status
532 bedrijfsvaardig
604 buiten dienst
618 buiten dienst
636 bedrijfsvaardig
650 buiten dienst
661 bedrijfsvaardig

636

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog had de NS een groot tekort aan materieel. Voor de rangeerwerkzaamheden kwamen vanuit Engeland een aantal.

De NS waren erg tevreden over deze locomotieven en bestelden nog eens een aantal locomotieven. De locomotiefserie kende bijnamen als 'Bakkie' of 'Hippel'.

De eerste serie locomotieven hadden alleen een rem voor de locomotief, wat bij zwaardere treinen wel eens problemen opleverde. Daarna werden de locomotieven dan ook uitgerust met een compressor en een rem voor de hele trein. De locomotieven met deze installatie werden nog voor de aflevering en indienststelling omgenummerd naar de 600-serie.

De VSM serie 500/600

Locomotief Status
532 bedrijfsvaardig
604 buiten dienst
618 buiten dienst
636 bedrijfsvaardig
650 buiten dienst
661 bedrijfsvaardig

650

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog had de NS een groot tekort aan materieel. Voor de rangeerwerkzaamheden kwamen vanuit Engeland een aantal.

De NS waren erg tevreden over deze locomotieven en bestelden nog eens een aantal locomotieven. De locomotiefserie kende bijnamen als 'Bakkie' of 'Hippel'.

De eerste serie locomotieven hadden alleen een rem voor de locomotief, wat bij zwaardere treinen wel eens problemen opleverde. Daarna werden de locomotieven dan ook uitgerust met een compressor en een rem voor de hele trein. De locomotieven met deze installatie werden nog voor de aflevering en indienststelling omgenummerd naar de 600-serie.

De VSM serie 500/600

Locomotief Status
532 bedrijfsvaardig
604 buiten dienst
618 buiten dienst
636 bedrijfsvaardig
650 buiten dienst
661 bedrijfsvaardig

661

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog had de NS een groot tekort aan materieel. Voor de rangeerwerkzaamheden kwamen vanuit Engeland een aantal.

De NS waren erg tevreden over deze locomotieven en bestelden nog eens een aantal locomotieven. De locomotiefserie kende bijnamen als 'Bakkie' of 'Hippel'.

De eerste serie locomotieven hadden alleen een rem voor de locomotief, wat bij zwaardere treinen wel eens problemen opleverde. Daarna werden de locomotieven dan ook uitgerust met een compressor en een rem voor de hele trein. De locomotieven met deze installatie werden nog voor de aflevering en indienststelling omgenummerd naar de 600-serie.

De VSM serie 500/600

Locomotief Status
532 bedrijfsvaardig
604 buiten dienst
618 buiten dienst
636 bedrijfsvaardig
650 buiten dienst
661 bedrijfsvaardig

2203

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven. NS bestelde destijds verschillende soorten diesellocomotieven.

Naar Amerikaans ontwerp zijn door Allan de eerste honderd locomotieven gebouwd. Door Schneider in Frankrijk zijn de volgende 50 locomotieven gebouwd. Bij de productie van deze locomotieven hebben verschillende bedrijven samengewerkt. De motoren werden gebouwd door Stork en de elektrische installatie door Heemaf.

De locomotieven van de serie 2200 werden geregeld gebruikt voor het rijden van zware (erts)goederentreinen, vanuit de Rotterdamse haven. Speciaal hiervoor konden de locomotieven multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

De VSM serie 2200/2300

Locomotief Status
2203 buiten dienst
2207 buiten dienst
2233 bedrijfsvaardig
2299 bedrijfsvaardig

2207

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven. NS bestelde destijds verschillende soorten diesellocomotieven.

Naar Amerikaans ontwerp zijn door Allan de eerste honderd locomotieven gebouwd. Door Schneider in Frankrijk zijn de volgende 50 locomotieven gebouwd. Bij de productie van deze locomotieven hebben verschillende bedrijven samengewerkt. De motoren werden gebouwd door Stork en de elektrische installatie door Heemaf.

De locomotieven van de serie 2200 werden geregeld gebruikt voor het rijden van zware (erts)goederentreinen, vanuit de Rotterdamse haven. Speciaal hiervoor konden de locomotieven multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

De VSM serie 2200/2300

Locomotief Status
2203 buiten dienst
2207 buiten dienst
2233 bedrijfsvaardig
2299 bedrijfsvaardig

2233

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven. NS bestelde destijds verschillende soorten diesellocomotieven.

Naar Amerikaans ontwerp zijn door Allan de eerste honderd locomotieven gebouwd. Door Schneider in Frankrijk zijn de volgende 50 locomotieven gebouwd. Bij de productie van deze locomotieven hebben verschillende bedrijven samengewerkt. De motoren werden gebouwd door Stork en de elektrische installatie door Heemaf.

De locomotieven van de serie 2200 werden geregeld gebruikt voor het rijden van zware (erts)goederentreinen, vanuit de Rotterdamse haven. Speciaal hiervoor konden de locomotieven multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

De VSM serie 2200/2300

Locomotief Status
2203 buiten dienst
2207 buiten dienst
2233 bedrijfsvaardig
2299 bedrijfsvaardig

2299

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven. NS bestelde destijds verschillende soorten diesellocomotieven.

Naar Amerikaans ontwerp zijn door Allan de eerste honderd locomotieven gebouwd. Door Schneider in Frankrijk zijn de volgende 50 locomotieven gebouwd. Bij de productie van deze locomotieven hebben verschillende bedrijven samengewerkt. De motoren werden gebouwd door Stork en de elektrische installatie door Heemaf.

De locomotieven van de serie 2200 werden geregeld gebruikt voor het rijden van zware (erts)goederentreinen, vanuit de Rotterdamse haven. Speciaal hiervoor konden de locomotieven multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

De VSM serie 2200/2300

Locomotief Status
2203 buiten dienst
2207 buiten dienst
2233 bedrijfsvaardig
2299 bedrijfsvaardig

2412

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven.

Deze locomotieven werden gebouwd door Alsthom in Frankrijk en waren gebaseerd op een standaard-ontwerp, welke ook aan andere landen werd geleverd. De locomotieven van de serie 2400 konden multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

De 2412 werd in het blauw/grijs afgeleverd, samen met nog twintig andere. De overige machines werden direct in het bruin afgeleverd. Na hun dienstjaren bij de NS werden 50 locomotieven aan Frankrijk verkocht voor de aanleg van de hogesnelheidslijnen. De 2412 is door de VSM teruggehaald uit Frankrijk.

De VSM serie 2400/2500

Locomotief Status
2412 buiten dienst
2459 buiten dienst
2530 bedrijfsvaardig

2459

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven.

Deze locomotieven werden gebouwd door Alsthom in Frankrijk en waren gebaseerd op een standaard-ontwerp, welke ook aan andere landen werd geleverd. De locomotieven van de serie 2400 konden multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

Ruim 50 locomotieven werden na hun dienstjaren bij de NS aan Frankrijk verkocht voor de aanleg van de hogesnelheidslijnen. De 2459 is door de VSM teruggehaald uit Frankrijk.

De VSM serie 2400/2500

Locomotief Status
2412 buiten dienst
2459 buiten dienst
2530 bedrijfsvaardig

2530

In de jaren 50 wilde de Nederlandsche Spoorwegen zo snel mogelijk de stoomlocomotieven vervangen door elektrische- en diesellocomotieven.

Deze locomotieven werden gebouwd door Alsthom in Frankrijk en waren gebaseerd op een standaard-ontwerp, welke ook aan andere landen werd geleverd. De locomotieven van de serie 2400 konden multiple bediend worden. Dit wil zeggen dat maximaal vier locomotieven tegelijk door één machinist bediend kon worden.

De 2530 wijkt af van de overige locomotieven uit de serie. Niet alleen de kleur lila, waarin zij geleverd werd in 1957 was opvallend. De huif is verlaagd en de cabine vergroot, zodat de machinist een beter uitzicht had. Mede hierdoor is de loc veel ingezet voor treinen die het onkruid tussen de rails terugdrongen.

De VSM serie 2400/2500

Locomotief Status
2412 buiten dienst
2459 buiten dienst
2530 bedrijfsvaardig

MoSi 28

Eind vorige eeuw waren de locomotieven van de serie 200/300 (Locomotoren) niet meer geschikt om mee te werken, daarom moest er naar een vervanger worden gekeken.

De MoSi zou de vervanger moeten worden, daarom is ervoor gekozen dat de machisnist deze locomotief ook vanaf de treeplank kon bedienen. De MoSi werd veelal ingezet in combinatie met materieel dat gericht is op de bouw en onderhoud van bovenleidingen. De MoSi is voorzien van vele gemakken, een laadbak, een kraan en de cabine kon ook nog eens worden gebruikt als verblijfruimte.

In de jaren negentig is dit model onder veel belangstelling geïntroduceerd, alle kwaliteiten van de Locomotoren zitten in de MoSi. Het Revisiebedrijf Tilburg heeft drie exemplaren gebouwd en daar is het ook bij gebleven. De Locomotoren zijn uiteindelijk vervangen door grote moderne diesellocomotieven.

De VSM Moderne Sik

Locomotief Status
28 in revisie

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Foto's

Tijdlijn

1984
In 1984 werd deze loc buiten dienst gesteld door de VSM
2009
Het Nederlandse beveiligingssysteem "ATBe" is in dienst gesteld

Tijdlijn

2009
Het Nederlandse beveiligingssysteem "ATBe" is in dienst gesteld

Tijdlijn

1960
De loc werd omgebouwd van kolen gestookt naar olie gestookt
1977
Op 1 oktober 1977 is deze loc buiten dienst gesteld
1979
De 44 1085 werd bij de chocoladefabriek Stollwerck geplaatst
2006
De 44 1085 kwam in handen van de VSM

Tijdlijn

1966
De loc werd omgebouwd van kolen gestookt naar olie gestookt
1983
Na 17 jaar werd de loc weer omgebouwd, nu was het weer mogelijk om te stoken met kolen

Tijdlijn

2006
De 50 0073 kwam in handen van de VSM vanaf de Vennbahn, de loc is vervoerd over het spoor

Tijdlijn

Tijdlijn

1992
De 50 3654 kwam in handen van de VSM
2012
In revisie...

Tijdlijn

1945
De 52 3879 kwam in dienst bij de ÖBB
1978
Deze loc onderging een grote revisie, maar stond na 2 dagen alweer aan de kant
1980
De 52 3879 kwam in dienst bij Brenner & Brenner Dampflokomotiven Betriebsgesellschaft mbH
1989
Negen jaar later verhuisde zij naar Nederland en kwam in dienst bij de SSN
1996
In 1996 werd zij buiten dienst gesteld door de SSN

Tijdlijn

Tijdlijn

1992
De 52 8053 kwam in handen van de VSM en werd in dienst gesteld
2011
Het Nederlandse beveiligingssysteem "ATBe" is in dienst gesteld

Tijdlijn

1998
De 52 8091 werd bij het AMC Amsterdam geplaatst

Tijdlijn

2012
In revisie...

Tijdlijn

1974
Op 5 december 1974 werd deze loc buiten dienst in Weiden
1987
Na een lange revisie kwam de 64'er weer in dienst bij de VSM
1995
In 1995 kreeg de 64 415 een nieuwe ketel gebouwd door het RAW Görlitz

Tijdlijn

1960
Op 10 januari 1960 werd deze loc buiten dienst door de DB
1960
In dienst bij de firma Klöckner Bergbau Köningsbronwerne AG
1990
Er zijn voorbereidingen getroffen voor een revisie bij de VSM

Tijdlijn

1993
De TKp 23 kwam in handen van de VSM en werd in dienst gesteld

Tijdlijn

1986
De 116 kwam in handen van de VSM vanuit de IJsselcentrale Zwolle

Tijdlijn

1999
De 218 kwam in handen van de VSM

Tijdlijn

1998
De 225 kwam in handen van de VSM

Tijdlijn

2002
De 265 kwam in handen van de VSM vanuit Volker Steven Rail en Traffic

Tijdlijn

1998
De 289 kwam in handen van de VSM

Tijdlijn

2001
De 309 kwam in handen van de VSM

Tijdlijn

Tijdlijn

2009
In november 2009 werd de 532 voorzien van een nieuwe frisse verflaag

Tijdlijn

1975
De 636 reed op 24 mei 1975 de laatste goederentrein tussen Hattem en Zwolle
1992
De 636 kwam in handen van de VSM

Tijdlijn

1999
In 1999 kwam deze loc in dienst bij Strukton
2007
De 650 kwam in handen van de VSM vanuit Strukton

Tijdlijn

2010
Deze locomotief kreeg in 2010 groot onderhoud t.b.v. een verhuurperiode aan EETC

Tijdlijn

2004
De 2203 kwam op 21 mei in handen van de VSM vanuit Terneuzen

Tijdlijn

2004
De 2207 kwam op 17 februari mei in handen van de VSM vanuit Railion

Tijdlijn

1970
In 1970 kreeg een nieuwe nummer, zij ging verder als 2208
1974
De 2233 verruilde op 24 januari haar bruine-jasje voor de nieuwe NS-huisstijl (geel/grijs)
1991
Op 2 juni 1991 werd de 2233 buiten dienst gesteld door de NS
1994
De 2233 kwam op 22 november 1994 in handen van de VSM, waarbij zij haar oorspronkelijke nummer weer terugkreeg
1995
In 1995 werd zij voor een korte periode ingezet bij NS Cargo
2000
Vijf jaar later kwam zij opnieuw in dienst bij de VSM na periode van verhuur
2010
In de zomer van 2010 kreeg deze locomotief groot onderhoud

Tijdlijn

1971
De 2299 verruilde op 7 mei haar bruine-jasje voor de nieuwe NS-huisstijl (geel/grijs)
1994
De 2299 kwam op 22 november 1994 in handen van de VSM waarna zij na een revisie werd voorzien van haar oorspronkelijke bruine kleur

Tijdlijn

Tijdlijn

1971
De 2459 verruilde op 12 november haar bruine-jasje voor de nieuwe NS-huisstijl (geel/grijs)
1988
Op 24 mei 1988 werd de 2459 buiten dienst gesteld door de NS in Blerick i.v.m. bots schade
1992
Op 20 februari werd de bots schade hersteld in Tilburg t.b.v. een afnameproefrit voor verkoop aan Frankrijk
1993
De 2459 werd verkocht aan de SNCF voor diensten vanuit depot Longeau en werd daarbij vernummerd naar 62459
1998
De 2459 kwam in handen van de VSM vanuit Frankrijk

Tijdlijn

1979
De 2530 verruilde op 14 februari haar bruine-jasje voor de nieuwe NS-huisstijl (geel/grijs)
1989
Op 5 november 1989 werd de 2530 buiten dienst gesteld door de NS
1991
De 2530 werd voorzien van lila-kleurstelling t.b.v. afscheidsritten door Nederland
1992
Er werden herstellingen uitgevoerd t.b.v. afnameproefrit voor eventuele verkoop aan Frankrijk, maar dat ging uiteindelijk niet door
1992
De 2530 kwam op 17 juni 1992 in handen van de VSM vanuit de Hoofdwerkplaats Tilburg en werd opnieuw voorzien van lila-kleurstelling
1994
Zij onderging een bakrevisie (vervangen plaatwerk en schilderwerkzaamheden) bij NS Revisiebedrijf Tilburg
1996
Zij onderging een motorrevisie in de VSM Hoofdwerkplaats Apeldoorn
1998
In 1998 kreeg deze locomotief groot onderhoud
2005
In 2005 werd de 2530 voorzien van een nieuwe frisse verflaag
2011
Het Nederlandse beveiligingssysteem "ATBe" is in dienst gesteld

Tijdlijn

2006
De MoSi 28 kwam in handen van de VSM vanuit Volker Rail Dordrecht

Technische gegevens

Baureihe 23 algemeen

Serienummer Baureihe 23 - einheitslocs
Inzet Personentreinen en lichte sneltreinen
Seriegrootte 105

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 7,35 m2
Stoominhoud 2,85 m2

Machine

Totale lengte 21,325 m
Maximale snelheid vooruit 110 km/h
Maximale snelheid achteruit 85 km/h
Vermogen 1785 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 75 ton
Dienstvaardig gewicht 132 ton
Kolenvoorraad 8 ton
Watervoorraad 31 m3

Technische gegevens

Baureihe 23 algemeen

Serienummer Baureihe 23 - einheitslocs
Inzet Personentreinen en lichte sneltreinen
Seriegrootte 105

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 7,35 m2
Stoominhoud 2,85 m2

Machine

Totale lengte 21,325 m
Maximale snelheid vooruit 110 km/h
Maximale snelheid achteruit 85 km/h
Vermogen 1785 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 75 ton
Dienstvaardig gewicht 132 ton
Kolenvoorraad 8 ton
Watervoorraad 31 m3

Technische gegevens

Baureihe 44 algemeen

Serienummer Baureihe 44 - einheitslocs
Inzet Zware goederentreinentreinen
Seriegrootte 2000

Ketel

Keteldruk 16 bar

Machine

Totale lengte 22,620 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 2100 pk
Aantal ilinders 3
Eigen gewicht 99,9 ton
Dienstvaardig gewicht 169,8 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 32 m3

Technische gegevens

Baureihe 44 algemeen

Serienummer Baureihe 44 - einheitslocs
Inzet Zware goederentreinentreinen
Seriegrootte 2000

Ketel

Keteldruk 16 bar

Machine

Totale lengte 22,620 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 2100 pk
Aantal ilinders 3
Eigen gewicht 99,9 ton
Dienstvaardig gewicht 169,8 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 32 m3

Technische gegevens

Baureihe 50 algemeen

Serienummer Baureihe 50 35-37
Inzet Goederentreinen voor hoofd- en nevenlijnen
Seriegrootte 208

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,94 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 50 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 104 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 8 ton
Watervoorraad 26 m3

Technische gegevens

Baureihe 50 algemeen

Serienummer Baureihe 50
Inzet Goederentreinen voor hoofd- en nevenlijnen
Seriegrootte 208

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,94 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 50 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 104 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 8 ton
Watervoorraad 26 m3

Technische gegevens

Baureihe 50 algemeen

Serienummer Baureihe 50 35-37
Inzet Goederentreinen voor hoofd- en nevenlijnen
Seriegrootte 208

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,94 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 50 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 104 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 8 ton
Watervoorraad 26 m3

Technische gegevens

Baureihe 52 algemeen

Serienummer Baureihe 52
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 6000

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,975 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 99 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 30 m3

Technische gegevens

Baureihe 52 algemeen

Serienummer Baureihe 52
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 6000

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,975 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 99 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 30 m3

Technische gegevens

Baureihe 52 algemeen

Serienummer Baureihe 52
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 6000

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,975 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 99 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 30 m3

Technische gegevens

Baureihe 52 algemeen

Serienummer Baureihe 52
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 6000

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,975 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 99 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 30 m3

Technische gegevens

Baureihe 52 algemeen

Serienummer Baureihe 52
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 6000

Ketel

Keteldruk 16 bar
Waterinhoud 8,35 m2
Stoominhoud 3,74 m2

Machine

Totale lengte 22,975 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 1600 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 99 ton
Dienstvaardig gewicht 135 ton
Kolenvoorraad 10 ton
Watervoorraad 30 m3

Technische gegevens

Baureihe 64 algemeen

Serienummer Baureihe 64 - einheitslocs
Inzet Personentreinen voor nevenlijnen
Seriegrootte 520

Ketel

Keteldruk 14 bar
Waterinhoud 5,00 m2
Stoominhoud 1,55 m2

Machine

Totale lengte 12,5 m
Maximale snelheid vooruit 90 km/h
Maximale snelheid achteruit 90 km/h
Vermogen 950 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 58 ton
Dienstvaardig gewicht 72,9 ton
Kolenvoorraad 3 ton
Watervoorraad 9 m3

Technische gegevens

Baureihe 80 algemeen

Serienummer Baureihe 80 - einheitslocs
Inzet Rangeerlocomotief
Seriegrootte 39

Ketel

Keteldruk 12 bar
Waterinhoud 3,30 m2
Stoominhoud 1,10 m2

Machine

Totale lengte 9,7 m
Maximale snelheid vooruit 45 km/h
Maximale snelheid achteruit 45 km/h
Vermogen 575 pk
Aantal cilinders 2
Eigen gewicht 44,3 ton
Dienstvaardig gewicht 52,1 ton
Kolenvoorraad 2 ton
Watervoorraad 5 m3

Technische gegevens

Serie TKp algemeen

Serienummer TKp - Goederentrein (T), Tenderloc (K), met 4 assen(p)
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 390

Ketel

Keteldruk 14 bar

Machine

Totale lengte 10,980 m
Maximale snelheid vooruit 45 km/h
Maximale snelheid achteruit 45 km/h
Vermogen 800 pk
Aantal ilinders 3
Eigen gewicht 52 ton
Dienstvaardig gewicht 66 ton
Kolenvoorraad 3 ton
Watervoorraad 6,5 m3

Technische gegevens

Serie 100 algemeen

Serienummer NS serie 100
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 52

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 900 rpm
Overbrenging Diesel-mechanisch

Machine

Totale lengte 6,71 m
Maximale snelheid vooruit 30 km/h
Maximale snelheid achteruit 30 km/h
Vermogen 50 pk
Eigen gewicht 12,5 ton

Technische gegevens

Serie 200/300 algemeen

Serienummer NS serie 200/300
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 168

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 1000 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 7,22 m
Maximale snelheid vooruit 60 km/h
Maximale snelheid achteruit 60 km/h
Vermogen 72 pk
Eigen gewicht 21 ton

Technische gegevens

Serie 200/300 algemeen

Serienummer NS serie 200/300
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 168

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 1000 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 7,22 m
Maximale snelheid vooruit 60 km/h
Maximale snelheid achteruit 60 km/h
Vermogen 72 pk
Eigen gewicht 21 ton

Technische gegevens

Serie 200/300 algemeen

Serienummer NS serie 200/300
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 168

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 1000 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 7,22 m
Maximale snelheid vooruit 60 km/h
Maximale snelheid achteruit 60 km/h
Vermogen 72 pk
Eigen gewicht 21 ton

Technische gegevens

Serie 200/300 algemeen

Serienummer NS serie 200/300
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 168

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 1000 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 7,22 m
Maximale snelheid vooruit 60 km/h
Maximale snelheid achteruit 60 km/h
Vermogen 72 pk
Eigen gewicht 21 ton

Technische gegevens

Serie 200/300 algemeen

Serienummer NS serie 200/300
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 168

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 1000 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 7,22 m
Maximale snelheid vooruit 60 km/h
Maximale snelheid achteruit 60 km/h
Vermogen 72 pk
Eigen gewicht 21 ton

Technische gegevens

Serie 200/300 algemeen

Serienummer NS serie 200/300
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 168

Motor

Aantal cilinders 4 cilinders in lijn
Toerental 1000 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 7,22 m
Maximale snelheid vooruit 60 km/h
Maximale snelheid achteruit 60 km/h
Vermogen 72 pk
Eigen gewicht 21 ton

Technische gegevens

Serie 500 algemeen

Serienummer NS serie 500
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 35

Motor

Aantal cilinders 6 cilinders in lijn
Toerental 500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 9,068 m
Maximale snelheid vooruit 30 km/h
Maximale snelheid achteruit 30 km/h
Vermogen 400 pk
Eigen gewicht 47 ton

Technische gegevens

Serie 600 algemeen

Serienummer NS serie 600
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 65

Motor

Aantal cilinders 6 cilinders in lijn
Toerental 500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 9,068 m
Maximale snelheid vooruit 30 km/h
Maximale snelheid achteruit 30 km/h
Vermogen 400 pk
Eigen gewicht 47 ton

Technische gegevens

Serie 600 algemeen

Serienummer NS serie 600
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 65

Motor

Aantal cilinders 6 cilinders in lijn
Toerental 500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 9,068 m
Maximale snelheid vooruit 30 km/h
Maximale snelheid achteruit 30 km/h
Vermogen 400 pk
Eigen gewicht 47 ton

Technische gegevens

Serie 600 algemeen

Serienummer NS serie 600
Inzet Rangeerwerkzaamheden
Seriegrootte 65

Motor

Aantal cilinders 6 cilinders in lijn
Toerental 500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 9,068 m
Maximale snelheid vooruit 30 km/h
Maximale snelheid achteruit 30 km/h
Vermogen 400 pk
Eigen gewicht 47 ton

Technische gegevens

Serie 2200/2300 algemeen

Serienummer NS serie 2200/2300
Inzet Zware goederentreinen
Seriegrootte 150

Motor

Aantal cilinders 8 cilinders in lijn
Toerental 1100 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 14,010 m
Maximale snelheid vooruit 100 km/h
Maximale snelheid achteruit 100 km/h
Vermogen 900 pk
Eigen gewicht 72 ton

Technische gegevens

Serie 2200/2300 algemeen

Serienummer NS serie 2200/2300
Inzet Zware goederentreinen
Seriegrootte 150

Motor

Aantal cilinders 8 cilinders in lijn
Toerental 1100 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 14,010 m
Maximale snelheid vooruit 100 km/h
Maximale snelheid achteruit 100 km/h
Vermogen 900 pk
Eigen gewicht 72 ton

Technische gegevens

Serie 2200/2300 algemeen

Serienummer NS serie 2200/2300
Inzet Zware goederentreinen
Seriegrootte 150

Motor

Aantal cilinders 8 cilinders in lijn
Toerental 1100 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 14,010 m
Maximale snelheid vooruit 100 km/h
Maximale snelheid achteruit 100 km/h
Vermogen 900 pk
Eigen gewicht 72 ton

Technische gegevens

Serie 2200/2300 algemeen

Serienummer NS serie 2200/2300
Inzet Zware goederentreinen
Seriegrootte 150

Motor

Aantal cilinders 8 cilinders in lijn
Toerental 1100 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 14,010 m
Maximale snelheid vooruit 100 km/h
Maximale snelheid achteruit 100 km/h
Vermogen 900 pk
Eigen gewicht 72 ton

Technische gegevens

Serie 2400/2500 algemeen

Serienummer NS serie 2400/2500
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 130

Motor

Aantal cilinders 12 cilinders in V-vorm
Toerental 1500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 12,520 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 875 pk
Eigen gewicht 60 ton

Technische gegevens

Serie 2400/2500 algemeen

Serienummer NS serie 2400/2500
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 130

Motor

Aantal cilinders 12 cilinders in V-vorm
Toerental 1500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 12,520 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 875 pk
Eigen gewicht 60 ton

Technische gegevens

Serie 2400/2500 algemeen

Serienummer NS serie 2400/2500
Inzet Goederentreinen
Seriegrootte 130

Motor

Aantal cilinders 12 cilinders in V-vorm
Toerental 1500 rpm
Overbrenging Dieselelektrisch

Machine

Totale lengte 13,300 m
Maximale snelheid vooruit 80 km/h
Maximale snelheid achteruit 80 km/h
Vermogen 875 pk
Eigen gewicht 60 ton

Technische gegevens

Serie Moderne Sik algemeen

Serienummer MoSi (Moderne Sik)
Inzet Werktreinen
Seriegrootte 3

Motor

Type motor DAF
Overbrenging Diesel-mechanisch

Machine

Totale lengte 12,420 m
Maximale snelheid vooruit 40 km/h
Maximale snelheid achteruit 40 km/h
Vermogen 240 pk
Eigen gewicht 32 ton
Apeldoorn
0
0
Apeldoorn
0
0
Lieren
0
0
Lieren
0
0
Immenbergweg
0
0
Loenen
0
0
Eerbeek
0
0
Eerbeek
0
0