Veluwe IJssel boemelVeluwe IJssel Boemel
Unieke combinatie van stoomtrein en salonboot

Tijdens dit unieke arrangement bekijkt u de Veluwe vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Daar stapt u over van spoor op water en vaart u met een salonboot over de kronkelende IJssel van Dieren naar Zutphen. Deze historische stad is echt een bezoekje waard. Dit prachtige "rondje" is echt compleet als u de Arriva-trein van Zutphen naar Apeldoorn neemt.

Er zijn verschillende reismogelijkheden. Zo kunt u ook kiezen om te starten in Zutphen met de salonboot naar Dieren. Vanaf Dieren stapt u over op de stoomtrein naar Apeldoorn. In Apeldoorn staat de Arriva-trein weer voor u klaar om u naar Zutphen te brengen. De Arriva-trein gaat ieder half uur van Apeldoorn naar Zutphen.

Het is mogelijk om op te stappen in het Museumstoomdepot Beekbergen. U stoomt dan met de stoomtrein over de Veluwe, vanaf Dieren vaart u met de boot over de IJssel. In Zutphen heeft u nu tijd om de historische stad te bekijken, waarna u de Arriva-trein naar Apeldoorn neemt. Later deze middag staat de stoomtrein in Apeldoorn weer voor u klaar om u terug te brengen naar uw opstappunt Beekbergen.

Dit arrangement is niet mogelijk als u in Dieren, Halte Immenbergweg, Loenen of Eerbeek op de boot of stoomtrein stapt!

Dienstregeling

Klik op één van onderstaande opstapmogelijkheden voor de dienstregeling en tarieven:
Opstapmogelijkheid Zutphen (IJsselkade ter hoogte van IJsselpaviljoen)
Opstapmogelijkheid Apeldoorn (NS-station)
Opstapmogelijkheid Beekbergen (Museumstation)

U kunt er ook voor kiezen om uitsluitend een tocht per salonboot over de IJssel te maken, meer informatie hierover kunt u hier vinden.

- Gegevens onder voorbehoud -

 

Wanneer kunt u genieten van de Veluwe IJssel Boemel?

Het Veluwe-IJssel-Boemel arrangement is mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag van 16 juli t/m 29 augustus 2019. Zie ook de blauwe rijdagen in onze rijdagenkalender.