HemelvaartsdagNationale Stoomtreindag
Oude tijden herleven tussen Apeldoorn en Loenen!

Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei 2018) is de Nationale Stoomtreindag! Op deze dag rijdt de VSM met meerdere stoomtreinen intensief tussen Apeldoorn en Beekbergen, en tussen Beekbergen en Loenen.

In ons historische Museumstoomdepot vinden verschillende activiteiten plaats. Locomotieven worden gerangeerd, op de draaischijf geplaatst, van kolen voorzien door een oude kolenkraan, en onder de waterkolommen gereden voor het innemen van water. Ook rijden er vanuit Beekbergen goederentreinen en worden er historische diesellocomotieven ingezet. En voor een hapje en een drankje kunt u terecht in de treinen en op het terras van Beekbergen. Als u gaat dauwtrappen kunt u op deze dag bovendien gratis uw fiets meenemen!

 

HemelvaartsdagDienstregeling en tarieven

Op Hemelvaartsdag zal er gereden worden volgens deze intensieve dienstregeling, de dienstregeling is ook in grafiek-vorm te verkrijgen.

De tarieven bedragen €10,- voor volwassenen en €7,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, de dagkaarten zijn te koop op de dag zelf.
 
 
 

 

Fietsen op Hemelvaartsdag?

De fiets kan op Hemelvaartsdag gratis mee met de stoomtrein. Wilt u een fietsroute maken tussen onze stations? Kijk dan snel naar onderstaande mogelijkheden:

Vertrekpunt Apeldoorn via Beekbergen naar eindpunt Loenen (fietsroute van ruim twee uur over 32,27 km)
Vertrekpunt Apeldoorn met eindpunt Loenen (fietsroute van anderhalf uur over 20,4 km)
Vertrekpunt Apeldoorn via Ugchelen met eindpunt Loenen (fietsroute van twee uur over 28,98 km)
Vertrekpunt Beekbergen met eindpunt Loenen (fietsroute van ruim een uur over 16,21 km)
Vertrekpunt Beekbergen met eindpunt Loenen (fietsroute van bijna twee uur over 27,28 km)

- Gegevens onder voorbehoud -