Terug naar Toen
Vroegere tijden herleven tussen Apeldoorn en Dieren!

Terug naar Toen - Het grootste stoomtreinfestival van NederlandDe liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Op het eerste volle weekeinde van september (2 & 3 september 2017) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen".

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn. Het museumstoomdepot is opengesteld, en de bezoeker krijgt een indruk van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. Naast diverse oude auto s zijn er prachtige gerestaureerde vrachtauto's te zien.

In Loenen zijn er diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee kunnen rijden. Ook zijn er stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. In Loenen komt u ook stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Daarna genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06.50.

Kortom, een aanrader voor het hele gezin!

Het laatste nieuws over Terug naar Toen kunt u vinden op de speciale Facebook-pagina.

 

HemelvaartsdagDienstregeling en tarieven

Tijdens Terug naar Toen zal er gereden worden volgens een intensieve dienstregeling, deze zal later bekend worden gemaakt.

De tarieven bedragen €17,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Deze dagkaarten geven toegang tot de reizigerstreinen en de evenemententerreinen, de dagkaarten zijn te koop op de dag zelf.

- Gegevens en dienstregeling onder voorbehoud -

 

Wanneer?

Het grootste stoomtreinfestival van Nederland vindt plaats op 2 & 3 september 2017.