Historie

Pech onderweg (1984)

De defecte 517Op 1 juni stond ik ’s morgens vroeg al weer op de trein, terwijl de dag ervoor de inspannende National Stoomdag was gevierd.
De extra rit zou gaan van Beekbergen, via Apeldoorn naar Laag Soeren, Dieren en weer terug naar Beekbergen. De trein werd gereden door de dieselloc 517. ’s Middags zou de trein nog een slag naar Dieren maken, maar dan met stoomtractie.

Op tijd vertrekken we vanuit Apeldoorn richting Dieren. We reden voor een groep, die in Laag Soeren over zou stappen op de huifkar om ’s middags met stoom weer opgehaald te worden. In Eerbeek stond, zoals ik al had gehoopt, de laatste NS goederenwagon die dit station zou aandoen. Voor de goederentrein stond een ronkende 2200. Per 2 juni is Eerbeek gesloten als laad- en losplaats voor het goederenvervoer. Twee enthousiaste fotografen maakten gebruik van de laatste gelegenheid de goederentrein op de foto te zetten, terwijl wij vertrokken richting Laag Soeren.

Ongeveer halverwege Eerbeek en Laag Soeren gebeurde het. De trein begon plotseling zeer sterk vaart te minderen en schokte en trilde aan alle kanten tot ze uiteindelijk tot stilstand kwam. Ik ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Een dicht rookgordijn bemoeilijkte mijn wandeling naar het probleem. In de rookwalm ontwaarde ik Herman en Heino (machinist respectievelijk cheftrein), die bij de neus van de loc stonden. De rook komt blijkbaar van onder de loc vandaan.
Navraag bij Herman leert dat de voorste tractiemotor het leven heeft gelaten. De tractiemotor is onderweg opeens muurvast gaan zitten waardoor de wielen niet meer draaiden en de trein op oncomfortabele wijze tot stilstand kwam. Wat nu te doen? De cheftrein belde bij een boerderij direct de baanvakleider in Dieren. Beekbergen was telefonisch niet te bereiken. Besloten werd de NS-loc uit Eerbeek als hulpverlener op te laten draven. De groep in de trein stapte inmiddels uit om een noodzakelijk maar gelukkig zeer korte wandeling naar een overweg te maken.
Daar konden de reizigers in de huifkarren stappen die naar de plaats van de trein gedirigeerd waren. We stonden namelijk vlakbij “de bocht” voor Laag Soeren.
Na een poosje kwam de NS-loc aanzetten (zonder goederentrein). Al snel bleek dat de Hippel muurvast stond. De goederentrein zou dus niet snel langs de normale route naar Dieren kunnen. Er werd besloten de VSM trein met de 2200 mee terug te nemen om vanaf Eerbeek met de goederentrein gecombineerd naar Beekbergen te rijden. De NS trein kon dan via Apeldoorn zijn bestemming bereiken.
Zo gezegd, zo gedaan.
De 517 in betere tijden in BeekbergenDe trein vertrok met de 2200 naar Eerbeek, Herman en mijzelf achterlatend bij de Hippel. Herman omdat hij nu eenmaal de machinist was en er iemand op moest passen. Ik om hem gezelschap te houden. De rest van het verhaal vertel ik dus noodgedwongen naar wat ik vernomen heb van anderen op de trein. Om verwarring te completeren was ondertussen de 23 071 (die ’s middags zou rijden) vanuit Beekbergen in Eerbeek gearriveerd om de helpende hand te bieden. Dat was dus niet meer nodig, maar had wel als oorzaak dat de volgende treinsamenstelling te zien was tussen Eerbeek en Apeldoorn: Voorop de 2200, daarachter de 23 071 en vervolgens de VSM rijtuigen en de Goederenwagons. Jammer dat ik het niet gezien heb (wie heeft er foto’s?).
Herman en ik raakten na een tijdje verzeild op de boerderij waarbij we gestrand waren en kregen er een boterhammetje en koffie.
Cees Lintvelt, onderhoudsmedewerker, kwam daar ook plotseling opdagen om de helpende hand te bieden aan het rijvaardig maken van de 517.
Na enig sleutelwerk was de motor afgekoppeld en kon de verplaatsbaarheid getest worden met de inmiddels aangekomen reizigerstrein.
Na het aankoppelen van de diesel werd de trein in beweging gebracht. En ja hoor, de wielen van de Hippel draaiden weer. Dus terug richting Apeldoorn met een gangetje van 16 km/h, want sneller mocht een de diesel niet worden getrokken in deze toestand.
Cees nam plaats op de diesel om de boel in de gaten te houden. Ik stond op het achterbalkon om zonodig, op een teken van Cees, de Ackermannkraan open te zetten om de trein tot stilstand te brengen als er weer iets fout zou gaan. Zonder verdere problemen, maar wel met vertraging, bereikten we Beekbergen.
Daar werd de diesel afgekoppeld zodat de trein met normale snelheid naar Apeldoorn verder kon.

Wat de diesel betreft: kom maar eens in Beekbergen kijken. Daar kunt u een prachtige geel-grijze 532 bewonderen, de waardige vervanger van de voor ons VSM’ers onvergetelijke 517.

W. Kuijk

Andere "Historie" artikelen:

Media