Veelgestelde technische vragen

De windleiplaten op stoomlocomotief 23 0711. Wat is de functie van de "oren" op de stoomlocomotief?
Dat zijn de windleiplaten, die zorgen voor een beter zicht voor de machinist en de stoker. Dit komt doordat er een bepaalde luchtstroom doorheen komt tijdens het rijden, waardoor de stoom langs de platen geleid zal worden. De machinist op een stoomlocomotief heeft al weinig zicht door de ketel die voor hem zit, dus is het belangrijk dat hij toch een zo goed mogelijk zichtvlak heeft.
 

Stoot- en trekwerk van een Sik2. De ronde schijven tussen de rijtuigen, zijn dat magneten?
Nee, dat zijn geen magneten. Dat zijn de buffers, de rijtuigen zitten aan elkaar vast met een grote schroefkoppeling. Buffers zijn gemaakt om schokken te dempen die tussen de rijtuigen en de loc voorkomen tijdens het rijden. De koppeling bestaat uit een haak, waaraan een oog bevestigd is. In de andere kant van het oog zit een schroef waaraan weer een ander oog bevestigd is.
 

3. Waarom heeft de locomotief soms maar één lamp aan?
Op het moment dat een locomotief één lamp aan heeft betekend dat dat de loc aan het rangeren is. Rangeren is het verplaatsen van spoorwegmaterieel op een spoorwegemplacement, zoals omrijden van een locomotief of het bijplaatsen van rijtuigen. Op het moment dat een loc niet aan het rangeren is heeft de loc drie lampen aan. Ga met de muis over de afbeelding om het verschil te zien.
 

Bewaken van een overweg met de vlag3. Waarom stopt de trein onderweg zo vaak?
Een aantal overwegen moeten door middel van een sleutel worden dichtgedaan, andere moeten worden beveiligd door met de vlag op de overweg te moeten staan. Om dit te kunnen uitvoeren zal de cheftrein de trein uit moeten stappen.
 

Media