Groene dienstregeling

De dienstregeling van de stoomtrein:

Tarieven

Voor 2018 gelden de volgende tarieven voor de stoomtrein:

- In de VSM trein en in het stationsgebouw in Beekbergen is het mogelijk om met PIN te betalen.
- In de trein is een rolstoellift aanwezig. Deze is niet te gebruiken in Eerbeek en Halte Immenbergweg.
- In de trein rijdt een restauratierijtuig mee.
- Bij alle stations is een ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Kaartjes

Reserveren voor de groene dienstregeling is niet noodzakelijk, dagkaarten kunt u daarentegen wel vooraf bestellen via onze online kaartjeswinkel. U kunt uw dagkaarten ook op de dag zelf bij de conducteur van de stoomtrein of op het stationsgebouw in Beekbergen kopen.

Parkeren

In Apeldoorn kunt u parkeren op de P&R-terrein (Q-park) naast het VSM perron aan de Laan van Mensenrechten (achterzijde van het station). Als VSM-reiziger betaalt u een gereduceerd tarief van €8,00. Bij de conducteur in de stoomtrein koopt u een uitrijkaart (waardebon), zolang de voorraad strekt.

  1. Bij het inrijden heeft u een bankpas nodig, na het invoeren van deze kaart gaat de boom open (u ontvangt geen parkeerbon).
  2. Bij het uitrijden houdt u eerst de waardekaart die u bij de VSM heeft gekocht voor de barcodelezer, op het scherm verschijnt een mededeling dat de korting is geaccepteerd. Vervolgens steekt u de door u gebruikte pas (waarmee u binnen bent gereden) in de kaartlezer, de boom gaat voor u open.
  3. Wilt u bij het uitrijden meer informatie, druk dan op de HELP-knop van de parkeerzuil. Bovenstaande instructie kunt u hier visueel terugkijken.
Bij de andere stations is er parkeergelegenheid op de openbare weg nabij het station (gratis).

Reist u per auto naar het NS-station Apeldoorn? De Gemeente Apeldoorn werkt aan de weg rondom het NS-station in Apeldoorn. Het oude asfalt wordt uit de weg gefreesd waarna een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het station. Er worden omleidingsroutes ingesteld, de P&R parkeerplaats nabij het NS-station aan de Laan van Mensenrechten is t/m 1 september uitsluitend bereikbaar vanaf de kant van de Arnhemseweg/Europaweg/Koning Stadhouderlaan.

 

Zondagse-Lunch-ExpressMogelijk arrangement:
"Pannenkoekenlunch"

Een heerlijke pannenkoekenlunch met een historisch tintje

Op deze zondag rijdt de VSM met een stoomtrein over de Veluwe, in deze trein zal een origineel Wagon-Lits rijtuig uit 1927 meerijden. Tijdens deze reis over een deel van de spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren, kunt u in ons Wagon-Lits rijtuig genieten van een heerlijke pannenkoekenlunch.

Reserveren
Voor dit arrangement is reserveren verplicht, reserveren is binnenkort mogelijk via de kaartjeswinkel.

- Gegevens onder voorbehoud -

Rijdagen


Mogelijke arrangementen

Tijdens de groene dienstregeling biedt de VSM het volgende arrangement aan:

Beleef het Museumstation

Met stoom naar het MuseumstationReizen met de VSM betekent stappen in een andere wereld! Tijdens uw stoomreis krijgt u bij het Museumstation Beekbergen alle gelegenheid om, aan de hand van een uitgebreide plattegrond, het interessante stoomdepot te bezoeken. Lees verder...