Beleef het Museumstation!Beleef het Museumstation Beekbergen
Beleef de tijd dat de stoomtrein nog een gewone verschijning was

Bij station Beekbergen ligt het hart van het levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen.
Bezoek ook het onlangs geopende stationsgebouw met een restauratie en een souvenirshop.

Om het rijden met de stoomtrein nog aantrekkelijker te maken heeft de VSM de tussenstop van de stoomtrein in Beekbergen wat langer gemaakt (ca. 45 minuten) zodat de reizigers zelf kunnen beleven wat er in het stoomdepot vroeger gebeurde.

Dienstregeling

De stoomtrein blijft alleen op de terugweg tijdens de groene dienstregeling voor een lange periode in het Museumstation Beekbergen, kijk in onze rijdagenkalender voor het complete overzicht van onze rijdagen.

Tarieven

Voor het bezoek aan het Museumstation zijn geen extra kosten verbonden, op uw dagkaart van de rit met de stoomtrein kunt u het Museumstation bezoeken:

Kaartjes

Vooraf aanschaffen van kaarten voor de groene dienstregeling is niet noodzakelijk, dagkaarten kunt u daarentegen wel vooraf bestellen via onze online kaartjeswinkel. U kunt uw dagkaarten ook op de dag zelf bij de conducteur van de stoomtrein of op het stationsgebouw in Beekbergen kopen.

- Gegevens onder voorbehoud -