Praktische TipsPraktische tips
voor een geslaagd stoomdagje uit!

Makkelijk parkeren?

In Apeldoorn kunt u parkeren op de P&R-terrein (Q-park) naast het VSM perron aan de Laan van Mensenrechten (achterzijde van het station). Als VSM-reiziger betaalt u een gereduceerd tarief van €9,50. Bij de conducteur in de stoomtrein koopt u een uitrijkaart (waardebon), zolang de voorraad strekt.

  1. Bij het inrijden heeft u een bankpas nodig, na het invoeren van deze kaart gaat de boom open (u ontvangt geen parkeerbon).
  2. Bij het uitrijden houdt u eerst de waardekaart die u bij de VSM heeft gekocht voor de barcodelezer, op het scherm verschijnt een mededeling dat de korting is geaccepteerd. Vervolgens steekt u de door u gebruikte pas (waarmee u binnen bent gereden) in de kaartlezer, de boom gaat voor u open.
  3. Wilt u bij het uitrijden meer informatie, druk dan op de HELP-knop van de parkeerzuil. Bovenstaande instructie kunt u hier visueel terugkijken.
Bij de andere stations is er parkeergelegenheid op de openbare weg nabij het station (gratis).

Fietsen en kinderwagens

Heerlijk fietsweer? Dan kunt u een mooie fietstocht maken en genieten van de stoomtrein! Voor fietsen hebben wij een speciale bagageafdeling in één van onze rijtuigen. Voor de fiets is het wel verplicht een fietsdagkaart te kopen bij de conducteur. Tijdens Hemelvaartsdag is het vervoer van fietsen gratis. Tijdens Terug naar Toen is het vervoer van fietsen helaas niet mogelijk.

Een kinderwagen mag gratis meegenomen worden in de stoomtrein. Kinderwagens dienen wel ingeklapt te worden, mede door de smalle deuren in de historische rijtuigen.

Uitstappen op een van de tussenstations?

Wilt u uitstappen op een van de tussenstations. Dat kan!
U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de bossen of een bezoekje brengen aan de binnenstad.

Bezoekersinformatie: