Evenementen

In 2017 rijdt de VSM naast de reguliere dienstregeling ook enkele ritten met een bijzondere dienstregeling. Hieronder ziet u een beknopt overzicht van de bijzondere ritten, in het menu rechts treft u het volledige overzicht.

HemelvaartsdagHemelvaartsdag
Oude tijden herleven tussen Apeldoorn en Loenen!

Op Hemelvaartsdag (25 mei 2017) is de Nationale Stoomtreindag! Op deze dag rijdt de VSM met meerdere stoomtreinen intensief tussen Apeldoorn en Beekbergen, en tussen Beekbergen en Loenen.

Als u gaat dauwtrappen kunt u op deze dag bovendien gratis uw fiets meenemen in de speciale goederenwagens!

Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

 

Terug naar ToenTerug naar Toen
De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen!

Op het eerste volle weekeinde van september (2 & 3 september 2017) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen".

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

 

Lunch- en dinerrittenDinerritten
Beleef een unieke ervaring met een historisch tintje

Op een aantal dagen wordt er volgens een speciale dienstregeling over de Veluwe gereden. Tijdens deze dagen kunt u in onze historische Wagons-Lits en Mitropa-restauratierijtuigen genieten van verschillende arrangementen. U kunt bijvoorbeeld genieten van een heerlijkestamppotbuffet of kerstdiner in de wintermaanden, terwijl de stoomtrein u langs het gevarieerde Veluwsche landschap voert.

Klik rechts op één van de dinerriten voor meer informatie over deze verschillende evenementen.

- Gegevens onder voorbehoud -