Blauwe dienstregeling

De dienstregeling van de stoomtrein:

Tarieven

Voor 2017 gelden de volgende tarieven voor de stoomtrein:

- In de VSM trein en in het stationsgebouw in Beekbergen is het mogelijk om met PIN te betalen.
- In de trein is een rolstoellift aanwezig. Deze is niet te gebruiken in Eerbeek en Halte Immenbergweg.
- In de trein rijdt een restauratierijtuig mee.
- Bij alle stations is een ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Kaartjes

Reserveren voor de blauwe dienstregeling is niet noodzakelijk, dagkaarten kunt u daarentegen wel vooraf bestellen via onze online kaartjeswinkel. U kunt uw dagkaarten ook op de dag zelf bij de conducteur van de stoomtrein of op het stationsgebouw in Beekbergen kopen.

Parkeren

In Apeldoorn kunt u parkeren op de P&R-terrein (Q-park) naast het VSM perron aan de Laan van Mensenrechten (achterzijde van het station). Als VSM-reiziger betaalt u een gereduceerd tarief van €7,50. Bij de conducteur in de stoomtrein koopt u een uitrijkaart (waardebon), zolang de voorraad strekt.

  1. Bij het inrijden heeft u een bankpas nodig, na het invoeren van deze kaart gaat de boom open (u ontvangt geen parkeerbon).
  2. Bij het uitrijden houdt u eerst de waardekaart die u bij de VSM heeft gekocht voor de barcodelezer, op het scherm verschijnt een mededeling dat de korting is geaccepteerd. Vervolgens steekt u de door u gebruikte pas (waarmee u binnen bent gereden) in de kaartlezer, de boom gaat voor u open.
  3. Wilt u bij het uitrijden meer informatie, druk dan op de HELP-knop van de parkeerzuil. Bovenstaande instructie kunt u hier visueel terugkijken.
Bij de andere stations is er parkeergelegenheid op de openbare weg nabij het station (gratis).

Reist u per auto naar het NS-station Apeldoorn? De Gemeente Apeldoorn werkt aan de weg rondom het NS-station in Apeldoorn. Het oude asfalt wordt uit de weg gefreesd waarna een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het station. Er worden omleidingsroutes ingesteld, de P&R parkeerplaats nabij het NS-station aan de Laan van Mensenrechten is t/m 1 september uitsluitend bereikbaar vanaf de kant van de Arnhemseweg/Europaweg/Koning Stadhouderlaan.

 

- Gegevens onder voorbehoud -

Rijdagen


Mogelijke arrangementen

Tijdens de blauwe dienstregeling biedt de VSM de volgende arrangementen aan:

Veluwe IJssel Boemel

Veluwe IJssel BoemelDe Veluwe bekijken vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Daar stapt u over van spoor op water en vaart u van Dieren over de kronkelende IJssel naar de historische stad Zutphen, zeker een bezoek waard. Lees verder...