Werken bij de VSM - Conducteur

ConducteurAls conducteur op de VSM stoomtrein ben je de gastheer /-vrouw van de trein. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de reizigers. Samen met de cheftrein ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid in en rondom de trein. Zo assisteer je bijvoorbeeld bij het vertrekken van de trein door alle deuren en hekjes te sluiten en door regelmatig door de trein te lopen om te controleren of alle reizigers zich netjes gedragen.

De stationschef helpt de conducteur door het verkopen van de kaartjes aan de reizigers die opstappen op het Museumstoomdepot Beekbergen, op de overige stations en in de trein zorgt de conducteur dat iedereen in het bezit is van een kaartje. Daarnaast knipt de conducteur alle kaartjes op historische wijze door middel van een oude kniptang.

De conducteur is ook het eerste aanspreekpunt voor reizigers voor bijvoorbeeld vragen over de verschillende arrangementen van de betreffende dag. Maar ook kan hij of zij technische vragen beantwoorden over het materieel, zoals bijvoorbeeld jaartallen, topsnelheden of de leeftijd van de rijtuigen.

Daarnaast helpt de conducteur ook met het inladen van fietsen en mensen die moeilijk ter been zijn. Voor aanvang van de dag zorgt de conducteur er ook voor dat de trein klaar is om te vertrekken, zo worden bijvoorbeeld alle wc's nagelopen en de deuren open gemaakt. Na de dienst is het ook weer van belang dat de trein weer schoongemaakt wordt voor de volgende rijdag.

 

Vacature

Ben je geïnteresseerd in deze leuke vrijwilligersfunctie? Momenteel heeft de VSM nog een aantal "vacatures" voor de functie conducteur. Voor meer informatie kun je de vacature hier bekijken.

Reageer op deze vacature

Wie zijn wij?

Werken bij de VSM

Treindienst:
- Machinist
- Stoker
- Cheftrein
- Conducteur
- Stationchef
- Catering

Werkplaats / Administratief:
- Locomotiefploeg
- Dieselploeg
- Rijtuigploeg
- Interieurploeg
- Infraploeg
- Elektroploeg
- Organisatorisch