Werken bij de VSM - Machinist

MachinistAl onze stoom- en diesellocomotieven worden bediend door vakkundig opgeleide machinisten. De machinist zorgt ervoor dat de trein kan rijden, hij is de bediener van de locomotief. Op een stoomloc zorgt hij samen met de stoker ervoor dat de trein kan gaan rijden. Zo zorgen zij ervoor dat de loc helemaal is nagelopen en dat alle bewegende delen worden gesmeerd.

Voor het vetrek neemt de machinist samen met de cheftrein de grote remproef, zij controleren daarbij of alle remmen naar behoren functioneren. Tijdens de reis is de machinist verantwoordelijk voor het veilig verlopen van de rit. Bij overwegen moet het wegverkeer gewaarschuwd worden dat de trein onder weg is, dit gebeurd door te fluiten of de trein voor de overweg tot stilstand te brengen zodat de cheftrein het wegverkeer kan waarschuwen met de rode vlag of door de spoorbomen te bedienen.
Na de dienst werken de machinist en stoker de loc af, zodat de loc veilig de nacht door komt en dat de loc de volgende dag weer klaar is voor de dienst.

Wie zijn wij?

Werken bij de VSM

Treindienst:
- Machinist
- Stoker
- Cheftrein
- Conducteur
- Stationchef
- Catering

Werkplaats / Administratief:
- Locomotiefploeg
- Dieselploeg
- Rijtuigploeg
- Interieurploeg
- Infraploeg
- Elektroploeg
- Organisatorisch